20. aug
LANSERING: Kaia Huuse lanserte både nytt album og bok på Gravdahl fredag kveld. Nå reiser hun videre rundt i Norge for å presentere sine nye prosjekter. Foto: Remi Laakso
 
Nytt album og bokdebut for Kaia
Vi var bare tjueen på Gravdahl fredag kveld, men Kaia Huuse og kjæresten Johan Persson ga oss både «Uvær» og «En liten bok om kjærlighet».

Publisert: 13.nov.2016 23:15
Oppdatert: 14.nov.2016 06:41

«Uvær» er Kaias nye album, og diktsamlingen «En liten bok om kjærlighet» (albumet vedlagt) er hennes bokdebut. De som møtte fram fikk smakebiter fra begge deler, og både Kaia, Johan og publikum var i godt humør – og det ble en nær og fin forestilling.

Tirsdag var det lansering på Litteraturhuset i Oslo, med masse folk og stor suksess – og fredag kveld var andre gang de to sto på scenen sammen. Kun 21 var i butikken, men det brydde verken Kaia eller Johan seg om. Kan hende var kontrasten størst for Johan, som har stått på scene med Lars Winnerbäck med tjue tusen foran skotuppene.

– Men Lars og jeg har også spilt for to i Stavanger, lo Johan.

– Og den ene var Dagbladets journalist, la Kaia til.

– Og det er på ingen måte noe mindre gøy å spille for tjue på Hamar enn for tjue tusen, la Johan Persson til.

– Var nervøs

Begge gledet de seg til fortsettelsen på lanseringsturneen, hvor de blant annet skal til Fredrikstad, Stavanger, Moelv og til Tingnes (26. november).

- Jeg var jo veldig nervøs på Litteraturhuset i Oslo. Det føltes jo nesten som et comeback, selv om det kun er et par år siden jeg gjorde et titalls konserter med Ole Paus. Det er jo veldig mye nytt, da, og lesing av dikt er jeg ikke så vant til. Men det gikk kjempefint, det var nesten som å bli båret fram på en bølge. Folk var over seg av begeistring, sa Kaia Huuse, om kvelden i Oslo.

Personlig

De frammøtte på Gravdahl i Hamar fredag var også fornøyd, og etterpå ble det snakket om Kaia Huses valg av så personlige tekster.

– Jeg tror folk kan kjenne seg igjen, og da kan jeg være personlig. Jeg satser jo på ekte «feelings», sa Kaia.

– Det er fantastisk å gjøre dette med Kaia, «kul» og spennende, sa Johan.

De ga publikum fire låter fra det nye albumet, Kaia leste fire–fem dikt fra boka, og så spilte de en av Kaias «hits», «Liten lykke».Innimellom ga Kaia Huuse de frammøtte noen gode historier, noen betraktninger, var morsom, men også med en litt spiss tunge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke