19. aug
Vassendgutane: Tilbake til Festplassen i Vallset. Her fra Hamar-mart’n i 2010. Foto: Christian Bergheim
 
Nytt liv på Festplassen
Vassendgutane har tidligere spilt for over 1000 mennesker på Festplassen i Vallset. 28. juli kommer de tilbake.

Publisert: 14.jul.2017 18:11
Oppdatert: 17.jul.2017 07:04

Så er spørsmålet hvordan oppslutningen blir denne gangen. For gullalderen for utefestene på festplassene er nok over, og i fjor ble det ingen konsert i det hele tatt på Festplassen i Vallset. Da valgte Vallset Idrettslag i stedet å legge en konsert med Return i Stangehallen. Og den slo an, med over 1.600 betalende.

Men da idrettslaget i år gikk ut med et tilsvarende opplegg i Stangehallen, endte det med avlysning. To måneder før konserten skulle finne sted, var forhåndssalget såpass beskjedent at idrettslaget valgte å avlyse den.

I stedet blir det utekonsert på Festplassen igjen i år. Og igjen er det Vassendgutane som skal skape festen, sammen med lokale Route 24. Så spørs det om Festplassen fortsatt har sitt publikum.

Nøkternt

– Vi er nøkterne i utgangspunktet, sier Egil Sønsterud i Vallset idrettslag.

– Får vi 4–500 betalende, blir det et bra resultat for oss. Men det er klart vi håper på flere.

Et av de nye tiltakene for å hjelpe på oppslutningen, er at det i år blir 18-årsgrense på hele området. Et par år har de prøvd å begrense serveringsområdet betraktelig for å sikte seg inn også mot et yngre publikum. Men det viste seg at den yngre generasjonen uteble likevel, sier Sønsterud.

– Så nå blir det igjen mulig å bevege seg ut av kroa, slå seg ned på en benk i skråningen, eller på en forhåpentligvis tørr gressbakke og nyte en duggfrisk en til god musikk i julisola, sier han.

STORHETSTIDA

Festplassen i Vallset hadde ei storhetstid på 90-tallet og en god tiårsperiode framover. Return og D.D.E. er de to bandene som har spilt mest i Vallset, og de deler også publikumsrekorden. Begge trakk på det meste over 3.000 betalende.

Og selv om Egil Sønsterud og idrettslaget ikke regner den samme oppslutningen denne gangen, ser han ikke bort fra at et bra besøk kan føre til en fortsettelse.

– Vi er avhengig av et bra frammøte. Men går det bra, er det gode muligheter til å få til en ny runde neste år. For dugnadsånden er fortsatt god, og det er mange idrettsungdommer som trenger støtten som konsertene gir grunnlag for.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke