24. aug
Kai og Mattis Café: Målsettingen er å kunne åpne i de nye lokalene i gågata i dag. Fra venstre Kai Hansen, Katri Maa, Erle Viggen Taksdal, Elin Grønvold og Matti Räty.Foto: Geir Vestad
 
Nytt og annerledes
Det som tidligere var Siste Indre, framstår i helt ny form når Kai og Mattis Café nå er klar til åpning.

Publisert: 05.des.2013 14:17
Oppdatert: -

Planen var å kunne åpne på tirsdag, og mange interesserte stanset utenfor den nye kafeen i gågata. Men da var det fortsatt en godkjennelse eller to som manglet. Nå har Kai og Matti som håp og mål at alt skal være klart til åpning onsdag.
Og det er en åpning som mange har ventet på. For det var på Siste Indre at Kai Hansen og Matti Räty startet i 1993 og drev i fem år, før de flyttet til Alle Tiders. Det var de som drev Siste Indre blant annet under OL i 1994, da dette var stedet der absolutt alle ville inn, enten en var skøyteløper eller ikke, og det var flest av de siste.
Og nå er de tilbake i det som engang var Siste Indre-lokalene. Men de framstår i en helt ny og annerledes form. Også matmessig byr Kai og Matti på et aldeles nytt konsept.
Så dersom alt er klart på onsdag, er det mange kan forberede seg på en overraskelse. For det er et ganske spesielt interiør som Kai og Matti har satset på denne gangen.

Tre epoker

- Vi elsker antikke ting, og liker at hvert rom har sin egen stil, sier de.
Så de har likeså godt valgt å dele lokalet i tre ulike stiler. Inn til høyre er det en fabulerende og fargerik 1870-tallsstil, inn til venstre en stil fra rundt 1900, og i barområdet en art deco-preget stil fra 1920- og 30-årene, med både engler og guder i taket.

afternoon tea

Fra starten i Hamar var det paiene til Kai og Matti som var den store mat-attraksjonen, og det har fortsatt på Alle Tiders. Men nå driver de ikke lenger et paihus, og kommer ifølge Kai til å ha kun to paier på menyen. Ellers vil de ha jevnlig utskifting på menyen, som heretter skrives på tavle.
Åpningstidene blir i starten fra 11 til 18 fra tirsdag til lørdag. Et spesielt innslag som de planlegger på nyåret er Afternoon Tea, fra to til fem. Og den blir tradisjonell med scones, snitter og småkaker, i etasjefat som en venter det skal være til en Afternoon Tea.

Musserende på glass

Og den som vil et glass musserende vin attåt, får det også. For på Kai og Mattis Café blir det for første gang i Hamar solgt musserende vin på glass, og ikke bare på flaske.
Etter hvert vurderer de også muligheten av å ha åpent enkelte kvelder i uka.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke