24. aug
Stinkende sjøorm: Kristian, Juliane, Andreas og Alf må brenne det stinkende kadaveret, som her spilles av ungdommer fra Oslo og Tønsberg.
 
Nytt pilegrimsstykke
Stinkende sjøormer, tapre drenger og ordknappe biskoper er innholdet i Middelalderfestivalens nye gjøglerstykke «Historier langs pilegrimsleia»

Publisert: 08.jun.2012 07:35
Oppdatert: -

Sammen med ungdom fra Oslo og Tønsberg skal tangensokningene Alf Kippersund Nordseth og søskenflokken Kristian, Juliane og Andreas Hageselle framføre et flunkende nytt pilegrimsstykke under årets Middelalderfestival.
- Hver gjeng er hovedpersonene i sitt fylkes myter, men ettersom det alltid trengs flere roller løper de inn og ut av hverandres historier, forklarer regissør Anders Kippersund.

Mange roller
- Jeg er den unge, tapre, tøffe drengen, som fekter med ormen og dreper den med en pil, sier Alf,
- Jeg er en gravid dame som trenger hjelp. Og Biskop Mogens. Men han sier ikke så veldig mye, sier Kristian.
- Jeg er en gallionsfigur, sier Juliane.
- Og det er jeg som holder gallionsfiguren oppe, sier Andreas.
- Vi har hatt litt trøbbel med akkurat den scenen, men på forestillingen i Tønsberg funket det heldigvis.

Hamar-krøniken på husk
Manuset ble til ved at Anders Kippersund plukket ut avsnittene han anså som viktige, og leste dem høyt for skuespilleren. Deretter fikk de i oppgave å huske det de var blitt fortalt, og deretter sette seg i grupper og jobbe fram scener.
- Det var interessant å høre hva de fikk med seg av det jeg leste. Særlig overraskende var alle smådetaljer som jeg overhodet ikke hadde tenkt å ha med. Det blir en rimelig humoristisk stil av det, sier Kippersund.
- Det var ikke meningen at det skulle være morsomt, men det endte som et småironisk gjøglerstykke med en tegneserieaktig form.

Overrasket publikum
«Historier langs pilegrimsleia» hadde première forrige helg for 6000 tilskuere på Tønsberg Middelalderfestival.
- Det kriblet i magen, og jeg tenkt «Oi, er vi godt nok forberedt?». Men etter hvert gikk det bedre, og vi la knapt merke til publikumet, sier Alf.
- Det var veldig mye latter blant publikum. De hadde forventet noe annet enn det vi kom med. Det var tydelig at vi overrasket dem med måten vi fortalte stykket. For håpe hamarsingene føler det samme, sier Kippersund.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke