25. aug
 
Fra krigsdagbok til Knut Wold - se hva som skjer i Kunstbanken
Zambiske kunstnere på besøk, krigsdagsbok fra 1. verdenskrig og Knut Wolds første separatutstilling. Det er blant de kommende utstillingene i Kunstbanken.

Publisert: 13.jan.2019 10:20
Oppdatert: 13.jan.2019 10:27

Fjoråret trakk til sammen 6450 publikummere på utstillingene. Det er en lite økning fra året før, og det er direktør Ingrid Blekastad godt fornøyd med.

Den best besøkte utstillingen i fjor var «Granspråket», inspirert av Hans Børlis diktning og med billedkunstnere fra Børlis trakter. 1827 besøkende fikk med seg denne.

Nest best besøkt i fjor var Olav Starheims utstilling, som hadde 1500 besøkende.

Blant nyhetene i fjor var familiesøndager i samarbeid med MiniPicasso, knyttet til de ulike utstillingene. Dette fortsetter de med i år, sier Ingrid Blekastad og Christel Sverre.

sesongstart

Om ei uke starter årets sesong i Kunstbanken. Da åpner dørene for tre separatutstillinger, blant annet Frithjof Hoels «Krigsdagbok», en installasjon som tar utgangspunkt i den tyske soldaten og forfatteren Ernst Jüngers dagbøker fra 1. verdenskrig. Det er en samfunnskritisk utstilling som viser hvordan europeiske kulturidealer er under press, og hvordan kunsten kan være en «motkraft til vårs tids sivilisasjonsoppløsende krefter», som det heter i programmet.

Stor bredde

Kunstbanken har ved flere tidligere anledninger samarbeidet med afrikanske kunstnere, og gjør det igjen, denne gangen med tre zambiske kunstnere. Av disse har både Anawana Haloba og Victor Mutelekesha stilt ut her tidligere. 16. mars åpner utstillingen.

Årets sommerutstilling er viet blant annet installasjoner og tekstilarbeider av Gunvor Nervold Antonsen. Med et vidt spekter av materialer har hun markert seg som en ledende kunstner innen sin form, med til dels store komposisjoner og installasjoner.

Blant flere sentrale utstillere i år er også Knut Wold fra Stange, best kjent for sine store steinskulpturer. 24. august åpner han sin første separatutstilling i Kunstbanken. Denne vil også bli knyttet til arbeider han viser på Sørum gård i Stange.

Høstsesongen i Kunstbanken byr også på performancefestival, som finner sted 18. og 19. oktober.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke