24. aug
MØTER VEGGEN: Martin Johnsrud Sundby. Dette er en av de mange tegningene som er blitt til i Vallset-stua til Odd Arild Mygland under OL i Sotsji.
 
Odd Arilds OL-tegninger trimmer lattermusklene
Han er mest kjent som manusforfatter for Vallsetrevyen. Nå er Odd Arild Mygland blitt Facebook-komet ved å vrenge på OL-kommentatorenes utsagn med penn og papir.

Publisert: 20.feb.2014 12:14
Oppdatert: -

Den mest populære tegningen til nå er sett av rundt 5.500 følgere på Facebook-siden Instatusjtegning. Den viser langrennsløperen Martin Johnsrud Sundby som bokstavelig talt møter veggen i skisporet, og har sitt utspring i det velkjente begrepet «å møte veggen».

- Har tatt helt av

- Alle tegningene er blitt til på bakgrunn av ordrette sitater og utsagn fra TV2s kommentatorer, forteller Odd Arild Mygland, som er en smule overveldet av responsen han har fått på Facebook-siden.

- Det har jo tatt helt av, sier han til h-a.no.

Siden Instatusjtegning hadde tidlig torsdag ettermiddag 735 følgere.

Dobbeldans og padling

Mygland er godt fornøyd med seernes favorittegning, men selv har han en annen favoritt. Den viser svenske skiløpere som danser i løypa - og Petter Northug i kano - og er resultatet av en OL-kommentators betraktning:

«Svenskene fortsatte med dobbeldans langt oppi bakken, mens Northug gikk tidlig over til padling».

- Uttrykk som dobbeldans og padling i skisporten, synes jeg er morsomt, så det ble det en tegning av. Jeg sitter foran tv-en og noterer alt morsomt og rart som blir sagt, så ideene ligger klare til dagens tegning, forklarer han.

Vrir og vrenger på utsagn

Tegnesporten Mygland har gitt seg i kast med begynte som en spøk på Facebook sist sommer, da det var populært å publisere bilder av gradestokken der man var. Senere la Mygland ut tegninger fra sin egen ferie, som ble godt mottatt av venner og bekjente.

- Derfor var det artig å prøve seg på OL, tenkte jeg. Jeg er en glad amatør, men har vel en tendens til å vri og vrenge på det meste som blir sagt. Det er godt å ha med seg nå, humrer han.

Vrengt helt om på et utsagn har han også i tegningen som illustrerer at «Martin skjøt fullt hus på første liggende». En skiskytter ligger i skuddposisjon og sikter på et hus stappfullt av mennesker.

Varsler flere streker

OL-tegneren, som er viet god spalteplass med sine morsomme tolkninger i Stangeavisas torsdagsutgave denne uka, utelukker ikke at det blir flere streker å glede seg til også etter OL.

- Alt som skjer rundt meg kan inspirere. Du jobber jo også i en bransje hvor det skrives mye rart, selv om HA vel ikke er verst i klassen. Kanskje avisene kan bli min neste inspirasjonskilde, spør Mygland, som trolig ikke er vond å be om tilhengerne hans etterlyser flere tegninger å trimme lattermusklene med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke