22. aug
Snart på TV-skjermen igjen: Odin Waage er i disse dager aktuell med en liten rolle i filmatiseringen av Lars Saaby Christensens «Halvbroren» på NRK. Neste år har han en av hovedrollene i krimdramaet«Øyenvitnet», som produseres av NRK Drama.Foto: Anders G
 
Odin i ny TV-serie
I disse dager kan man få noen glimt av Odin Waage i Halvbroren. Om ett år har han hovedrollen i NRK-serien «Øyevitnet».

Publisert: 09.jan.2013 09:08
Oppdatert: -

- Jeg prøvde å se på premièren av Halvbroren, men jeg var så dårlig at jeg duppet av hvert femte minutt, ler en influensasyk Odin Waage.
I den allerede kritikerroste NRK-serien spiller Waage en av guttene som banker opp rollekarakteren til Frank Kjosås.
- Vi spilte det inn i fjor sommer. Det tok bare fem dager, så det er ikke så mye jeg er på skjermen.

Hovedrolle i ny serie

Men neste år blir det derimot mye spilletid for den unge skuespilleren fra Hamar. I den nye NRK-serien «Øyenvitnet» spiller Odin Waage og Axel Bøyum kameratene Henning og Philip, seriens hovedpersoner.
- Det ligger jo litt i navnet at vi to blir øyevitne til noe ganske alvorlig. Jeg får ikke lov til å røpe så mye av handlingen, men den bygger seg videre der ifra. Det skjer veldig mye spennende. Det en blanding av krim og thriller, kan man si.
Krimserien, som ifølge NRK Drama har planlagt première i 2014, har en rekke kjente navn på rollelista, deriblant Anneke von der Lippe, Bjørn Skagestad og Fridtjov Såheim.
I august i fjor kunne Dagbladet forteller at politiet rykket ut til filmsettet på Grünerløkka i Oslo etter at publikum hadde ringt og rapportert om skyting. Politiet valgte forståelig nok å ikke arrestere skuespillerne som veivet med replikapistoler foran TV-teamet.

Krevende jobb

Siden sommerferien har Waage pendlet til Oslo mellom to og tre dager i uken.
- Vi startet leseprøver og sånt i juli. Det har blitt mye pendling. Jeg tror det har vært over 30 innspillingsdager. Noen ganger har jeg kunnet ta en scene, og så dratt hjem. Andre ganger filmer vi fra klokka 16 til midt på natta. Det er en del nattscener og kveldsscener.
Den unge skuespilleren, som debuterte i 2009 som Pål i filmen Sammen, forteller at det er krevende å kombinere yrket med skolegang.
- Det har gått ganske mye utover skolen. Karakterene har gått litt ned, og jeg var ikke den mest skoleglad fyren fra før. Det er nesten ikke mulig å gjøre det like bra når man har så mange fraværsdager, og så tar det jo mye plass i hodet også. Jeg har satt det å spille i en serie og ha en stor rolle litt foran skolen, innrømmer Waage.
- Men jeg tror jeg får bestått. Jeg har i hvert fall skjerpet meg nå på slutten, ler skuespilleren.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke