23. aug
SATSING: Publikumsbesøket i Hedmark går opp, mens opplendingene ikke slutter opp om Teater Innlandet i like stor grad. Her fra 2014s storsatsing «Det året det var så bratt». FOTO: GISLE BJØRNEBY
 
Økende oppslutning
Teater Innlandet har økt sitt publikumstall med over 6.400, fra 31.172 i 2013 til 37.573 i fjor.

Publisert: 14.jan.2015 07:12
Oppdatert: 14.jan.2015 07:28

Teater Innlandet har bak seg sitt første hele produksjonsår i sine nye lokaler i Hamar kulturhus og kan konkludere med høy aktivitet og økende publikumsoppslutning.

417 forestillinger har Teater Innlandet hatt sitt stempel på i 2014. Den lista omfatter fem egenproduksjoner, hvorav tre var urpremièrer, seksten samarbeidsproduksjoner med frie kompanier og hele ni gjestespill.

HAMAR I SÆRSTILLING

- Teatret er godt etablert som en inkluderende aktør og samarbeidspartner i teatermiljøet, sier informasjonskonsulent, Randi Strømbu ved Teater Innlandet.- Men vi jobber hele tiden for å få til publikumsøkning og har fortsatt mange nye mennesker å nå, sier hun.

Hamar er naturlig nok i en særstilling, siden det er her lokalene er. - At vi er i nytt hus har hatt mye å si, mange vil komme tilbake og mange har fortsatt ikke besøkt oss her ennå, sier Strømbu.

Samtidig har alle Hedmarks 22 kommuner hatt besøk av regionteatret i år, enten åpne forestillinger, eller lukkede, som skolebesøk via Den kulturelle skolesekken, eller forestillinger i barnehager og andre institusjoner.

- Vi spiller på mange ulike steder, også flere i samme kommune, vi når ut bredt, til ulike mennesker, sier Strømbu.

I alt har 21.097 mennesker i Hedmark sett en Teater Innlandet-forestilling i 2014. Det samme tallet i Oppland er 7.338, der teatret har besøkt 22 av 26 kommuner, men altså langt fra har den samme oppslutningen.

Tallet for Hedmark har økt siste året, fra 16.742 i 2013, mens tallet for Oppland faktisk har gått ned fra 11.902 i 2013.

- Det er nok noen tilfeldigheter som spiller inn her, men samtidig har vi sterkt fokus på at Oppland fylke og kommunene der skal ta inn flere lukkede forestillinger, forteller Randi Strømbu.

gjestespill i Oslo

Storsatsingen i fjor var Øystein Sunde-forestilling «Det året det var så bratt». Den ble spilt både på Oslo Nye, Centralteatret og på Chat Noir i Oslo. Det forklarer at Teater Innlandet i løpet av fjoråret også hadde hele 9.138 publikummere utenfor Hedmark og Oppland.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke