19. aug
 
Hamars første oktoberfest er her
Oktoberfesten i München er i gang for 184. gang. Hamars første åpner fredag 6. oktober.

Publisert: 25.sep.2017 22:02
Oppdatert: 25.sep.2017 22:10

«Verdens største ølfestival er i gang», heter det i rapportene fra München.

«Oktoberfesten, årlig folkefest i München i slutten av september og begynnelsen av oktober. Det er en av Europas største folkefester med 6–7 millioner besøkende som bl.a. kommer for å drikke øl. Innstiftet av Ludvig 1 av Bayern i 1810», heter det i Store norske leksikon.

Tusenvis av liter

Nå skal seidlene fylles på Stortorget i Hamar. Geir Halvorsen og Espen Bjørkheim i Eventlaget annonserer med ompamusikk, sauerkraut og gutta snakker om å selge mellom 6.000 og 10.000 liter øl. De sier det er plass til 1.500 gjester innenfor, «til en hver tid», på Stortorget, hvor det settes opp et stort telt.

Mulighetene er mange for den som er glad i Oktoberfest. Selvsagt i München, i år fra 16. september til 3. oktober – men også på Lillehammer, Tanangen, Drammen, Elverum, Abu Dhabi, Madrid – og nå altså Hamar.

– Det er lurt å være ute i god tid når det gjelder å kjøpe billett, sier Halvorsen og Bjørkheim, som forteller at 700 – 800 billetter allerede er solgt.

Garanti

Festen starter fredag ettermiddag, 6. oktober. Festen avsluttes natt til søndag.

– Vi har hyret Oslo Blaaseorkester, Norges beste på tyrolermusikk, med 17 mann på scenen – og de vil gå på scenen tre ganger hver kveld. Innimellom er Ørnulv Snortheim og Thomas Härkönen DJ’s med tysk-østerriksk hurramusikk, sier Halvorsen og Bjørkheim.

Festgeneralene har store forventninger til Oslo Blaaseorkester, et partyband som reklamerer slik for seg selv:

«Med over 20 års erfaring fra scenen iført lederhosen og gøyale hatter er Oslo Blaaseorkester et sikkert valg for å få stemningen i arrangementet på topp.»

Og:

«Vi garanterer god stemning og høy seidelføring.»

Da er det bare å bestille hatt og skinnbukse. Og kanskje til og med gjøre som Geir Halvorsen og Espen Bjørkheim; varme opp med ekte varer, ta turen til München - for inspirasjon og for å plukke opp noen gode ideer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke