Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Skotsk whiskyøl med et nokså macho smaksbilde

Publisert: 28.okt.2016 08:32
Oppdatert: 28.okt.2016 08:39

Denne fredagen byr jeg dere på en helt spesiell ølopplevelse. Jeg har vært innom Vinmonopolet og plukket fra de spennende kassene som utgjør oktober måneds spesialslipp. Der er det mye spennende, mye rart og mye dyrt.

Ukens øl i HA er en 15 prosent sterk whiskybastard fra Brewdog. Paradox Islay heter den, og whiskykjennere skjønner at når det står Islay på brygget, så snakker vi et nokså macho smaksbilde. Paradox Islay kommer på 0,33-flaske pakket i svart pappeske, og den koster 149 kroner.

Fundamentet i dette meget spesielle ølet er en imperial stout. Som jo også er en ganske robust ølopplevelse i seg selv, som regel. Skottene i Brewdog brygger stouten med reale mengder malt som gir den preg av brent tre og ultramørk sjokolade. Etter bryggeprosessen er ølet lagret på whiskyfat fra Islay i 178 dager, og det er der det får sin rustikke, røykfylte Islay-karakter.

Ølet er så sterkt at det nesten føles som å drikke brennevin. Smaksbildet forsterker selvsagt det inntrykket. Dette er et øl som er helt avhengig av å bli drukket på tosifret temperatur for at kompleksiteten skal komme fram. Drikk det gjerne i et noe avsmalnet tulipanglass. I starten av min smaking syntes jeg det var for mye whiskykarakter og for lite igjen av imperial stout i smaksbildet. Dette endret seg noe etter hvert som ølet fikk åpnet seg litt opp. Maltwhiskyelskere, og da særlig de med en hang mot Islay, vil trolig kunne kose seg meget med dette ølet. Det koster jo en god del penger, og en kan alltids diskutere om det er verdt det. men husk da at denne er sterkere enn vin, og dette er kanskje den eneste enheten du drikker den kvelden. Den varer lenge. Whiskykarakteren er sterk, på grensen til i overkant dominerende. Men gi det luft, riktig glass og litt tid. Så får du en rimelig spesiell ølopplevelse med Paradox Islay fra Brewdog.

Paradox Islay

Brewdog

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke