Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
MIDT PÅ TREET: E. C. Dahls Reina Saison. FOTO: Trond Svendsen
 
E. C. Dahls «Reina Saison»: Trønder midt på treet
Et helt greit øl til grillmat, men ikke så mye mer.

Publisert: 12.mai.2017 07:25
Oppdatert: 12.mai.2017 07:41

Rema 1000 har jo fått mye kjeft for sine ølprioriteringer i det siste. Noe av det som har dukket opp i hyllene hos butikkjeden, er en serie brygg fra E.C. Dahls. Det en gang så trønderske bryggeri som jo nå egentlig er Ringnes.

Reina saison og et par andre nye E.C. brygg er tatt fram i samarbeid med Brooklyn Brewery i New York. En pol-IPA er blant bryggene. Men den vi drikker denne uken er en 4,6-prosenter til 35 kroner flaska i dagligvarehandelen.

Reina-navnet har bryggeriet tatt fram som en hyllest til det gamle arbeiderstrøket rundt det som var E. C. Dahls bryggeri i Trondheim. Så er det store spørsmålet da om også smaken på ølet føles som en hyllest til gamle slitere.

I glasset synes jeg umiddelbart ved skjenking at ølet har en litt mørkere farge enn vi kanskje er vant til fra mellomeuropeiske, gode saisonøl. Ølet skummer helt moderat, og det florlette skummet synker fort sammen og åpenbarer overflaten. Det er brukt byggmalt og karamellmalt i ølet, og det er nok med på å gi noe av den litt søtere, litt rundere smaken dette ølet har enn det jeg gjerne normalt definerer som en saison. Det er et ørlite hint av karamell baki der.

Jeg savner den lette, fruktige friskheten som i alle fall jeg forbinder med en god saison. Dette er et helt greit matøl til sommerens grillmat for eksempel, men som en real forfriskelse i sommervarmen synes jeg dette ølet faller gjennom. Gjæringen på belgisk gjærstamme greier ikke å bringe nok av det jeg leter etter, men ikke helt finner i dette brygget.

Det er plenty god saison der ute, ikke minst på Vinmonopolet. Trøndervarianten funker ikke helt for meg, og havner midt på treet på terningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke