17. sep
Perler for svin
 
Tropisk humlesus
Lervig Aktiebryggeri har vi hatt sans for i årevis her i ølspalten. Vi har testet øl fra dem med ujevne mellomrom opp gjennom årene, og så vidt jeg kan huske har vi til gode å bli skuffet over noe som har kommet fra Rogaland-bryggeriet.

Publisert: 24.mar.2017 06:28
Oppdatert: 24.mar.2017 06:42

Så hva har vi i glasset på en fredag som denne? Perler for svin heter ølet, med undertittel juicy IPA. Lervig tilbyr dette polølet på 0,33-flaske med alkoholinnhold på 6,3 prosent. Prisen er 53 kroner.

Fyldig og ufiltrert skyller ølet ned i glasset og utløser en intens, fruktig aroma av tropisk frukt. Og den skal vi stoppe opp litt ved, for denne følelsen av fruktighet er hele essensen i dette brygget. Lervig bruker, i tillegg til den velkjente IPA-humlen Simcoe, en nokså ung, nydyrket amerikansk humlesort kalt Mosaic. Denne er dyrket fram med Simcoe-humlen som utgangspunkt. Det er fra Mosaic at Lervig henter fram de tropiske, fruktige smakene. Ølet føles syrlig og har rikelig av de klassiske furunål-karakteristikkene vi kjenner fra en del vestkysthumle.

Ølet er nå å finne i Vinmonopolets basisutvalg. Det er et brygg for den lyse årstid, med rikelig av sommer og sol i smaksbildet. En kjempefin tørsteslokker på litt varmere dager, men det skulle også kunne parres fint med litt tyngre kjørretter fra grillen.

Som sagt. Lervig Aktiebryggeri skuffer sjelden. Bryggerne i vest viser seg gang på gang å være innovative og inspirerte. Og det resulterer også denne gangen i et godt øl, som det nok er en fordel om du vet å sette pris på raus humlekarakter for å bli ordentlig glad i. IPA-bølgen som red landet for noen år siden har flatet ut, men vi skulle mene at det fortsatt finnes rom for nye, spennende smaker tuftet på god humle. Jeg mener Lervig lykkes med det i Perler for svin.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke