17. aug
NY LEDER: Ole Edvard Antonsen gleder seg til å ta fatt som kunstnerisk leder for Festspillene.
FOTO: NTB Scanpix.
 
- Takket ja med stor entusiasme
Festspillene i Elverum har inngått engasjementsavtale med Ole Edvard Antonsen som kunstnerisk leder for festivalen fra 2016.

Publisert: 18.nov.2015 09:42
Oppdatert: 18.nov.2015 09:44

- Festspillene i Elverum har vært en institusjon jeg har hatt et forhold til gjennom hele mitt kunstneriske liv, og spesielt fra første gang jeg var solist med Ungdomssymfonikerne i 1976, sier Ole Edvard Antonsen i en pressemelding Festspillene har sendt ut.

- I tillegg til å ha vært en ivrig publikummer under de aller første festspillene, har jeg i en årrekke vært deltaker på Ungdomssymfonikerkurset, solist, kammermusiker, dirigent med ulike ensembler, pedagog med mer. Det er derfor med stor entusiasme jeg har takket ja til å være kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum fra 2016, nøyaktig 40 år etter min første solistoppgave med Ungdomssymfonikerne, og jeg gleder meg til å samarbeide med de ulike aktørene i årene som kommer, sier Ole Edvard Antonsen.

- Vi er svært glade for at Ole Edvard Antonsen har takket ja til oppdraget som kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum. Han er en av Norges mest kjente musikere og har et internasjonalt publikum, samtidig som han har lokal forankring. Vi er sikre på at Ole Edvard Antonsen vil bidra til å gi Festspillene i Elverum et videre løft, sier styreleder Bjørn Gudbjørgsrud.

Takker

Vertavo strykekvartett takker for seg, etter 15 år som kunstneriske ledere.

- Vi takker for 15 fantastiske år sammen med Festspillene i Elverum. Dette har vært tilfredsstillende og inspirerende arbeid, og suksessen gir energi til å gyve løs på nye, ambisiøse prosjekter fremover, sier Bjørg Lewis (Vertavo).

- Festspillene i Elverum er svært takknemlige for den flotte jobben Vertavo har utført i alle disse årene. De har klart å løfte festivalen til å bli en aktør på den internasjonale arenaen, sier daglig leder Ørnulf Ring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke