18. aug
Berømt hamarsing: Ole Edvard Antonsen deltok under grunnsteinsnedleggelsen på Hamar kulturhus i mai. Nå får korpssalen i det nye kulturhuset hans navn.Foto: Kristian Einang
 
Ole Edvard får navnet sitt i kulturhuset
Korpssalen i det nye kulturhuset får navnet Ole Edvard Antonsen etter Hamars verdens-berømte trompetist. Dansesalen oppkalles etter Alf Prøysen.

Publisert: 12.sep.2013 06:59
Oppdatert: -

Hamar kommune har kjørt en navnekonkurranse for å navnsette saler i det nye kulturhuset, som utløste stort engasjement og mange forslag.
Det var før konkurransen bestemt at storsalen skal oppkalles etter Hamars verdensberømte operasangerinne Kirsten Flagstad.

Lang diskusjon

Onsdag var formannskapet samlet for å ta stilling til forslagene. Det som så ut som en grei sak for de folkevalgte, utløste en langvarig diskusjon, slik navnesaker har for tradisjon å gjøre.
Det skyldtes først og fremst forslaget fra Hamar Frp om å utrede om det er organisasjoner eller privat næringsliv som er interessert i å sponse øvingsrommene, mot at de får navneprofilering.

Eidsiva- eller tippesalen?

Diskusjonen gikk deretter på om det var riktig å sette til side forslagene fra navnekonkurransen, og spontant gå for navn som eksempelvis Eidsiva eller Statoil på salene.
Ordfører Morten Aspeli (Ap) advarte formannskapet mot å snu tvert om.
- Det er uklokt å sette navnekonkurransen til side og kjøre nye runder nå, mente Aspeli.
Det fikk han tilslutning til.
Forslaget om å kalle korpssalen for Ole Edvard Antonsen og dansesalen Alf Prøysen ble fremmet av flertallspartiene (Ap, KrF, Sp, Sv, Pp). Forslaget om Antonsen er begrunnet med hans internasjonale karriere som trompetist. Ved å bruke hans navn setter formannskapet prinsippet til side om ikke å bruke navn på nålevende personer. Formannskapet forutsetter at nålevende som blir navnsatt, selv godkjenner det.

Overrasket Antonsen

Ole Edvard Antonsen var selv meget overrasket da HA overrakte ham nyheten om oppkallingen da han kom ut av studio i går kveld.
- Så hyggelig! Det setter jeg veldig pris på, sier Antonsen, som overhodet ikke hadde hørt om navnekonkurransen.
- Det er helt nytt for meg, men nå ble jeg glad, sier Antonsen.

Dette skal salene hete:

Kultursalen: Kirsten Flagstad
Multiscenen: Pauline Hall
klubbscenen: Rolf Jacobsen
Korsalen: Ragnar Røgeberg
Teatersalen/blackboxen: Hulda Garborg
Korpssalen: Ole Edvard Antonsen
Dansesalen: Alf Prøysen
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke