19. aug
REAKSJONER: At Ole Edvard Antonsen og hans band joiket i kirka i Kautokeino vekker reaksjoner. FOTO: TROND LILLEBO.
 
Ole Edvard joiket i kirka - nå stenges kirka
Vekker sterke reaksjoner i Kautokeino.

Publisert: 16.okt.2013 07:23
Oppdatert: -

Ole Edvard Antonsen satte spor etter seg i Kautokeino i sist helg. Han og hans band holdt konsert i kirka og framførte en egen joik.
Det syntes ikke menighetsrådet i Kautokeino noe om, skriver nrk.no.
- Jeg var til stedet under konserten, og ble både sjokkert og såret, sier leder i menighetsrådet i Kautokeino, Inga Gunhild Buljo Kemi, til NRK.
- Vi tillater ikke joiking i kirka. Det er ikke en naturlig del av det kristne livet, slik vi ser det, sier Kemi, og viser til menighetsrådets bestemmelser for utlån av kirka. Der kommer det fram at joiking ikke er tillatt i menighetsrådets kirker.
- Vi må stramme inn våre rutiner når det gjelder utlån av kirken. I framtiden vil det nok bli vanskeligere å arrangere konserter der. Om det blir tillatt i det hele tatt har vi ikke bestemt oss for ennå, men det vil bli problematisk å overbevise meg til den slags, sier Kemi.

Ole Edvard Antonsen synes det er trist at menighetsrådet reagerer som de gjør.
- Konserten jeg holdt heter «Musikalske landskap» og beskriver mine musikalske opplevelser av ulike kulturer. Innslaget de reagerte på er ikke en joik, men jeg prøver å illustrerer et uttrykk jeg synes er flott. Det er ment som en hyllest til den samiske kulturen, Finnmarksvidda og Finnmark, sier han.
Ole Edvard sier at han respekterer menighetsrådets synspunkter, men at han ikke har forståelse for reaksjonene.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke