24. aug
 
Ole Ivars i helt ny drakt
Med showkonserten "AldriFREåFå" får publikum se Ole Ivars fra en helt ny side. Mandag kveld sørget de glade musikantene for flere latterkuler i Teatersalen i Brumunddal.

Publisert: 07.mar.2016 22:46
Oppdatert: 07.mar.2016 22:46

Showet begynte på rimelig tradisjonelt vis, men det tok ikke lang tid før bandet skiftet spor til helt nye og uventede baner. Med showkonserten «Aldri FREåFÅ» fikk nemlig publikum en liten smake smakebit av Ole Ivars slik vi aldri har sett dem tidligere, og hvis man skal bedømme etter stemningen i salen er det liten tvil om at humorshowet virkelig falt i smak. Utgangspunktet for forestillingen er dansebandets låt «Det er aldri fred å få», og det er mye som tyder på at det nye konsertformatet har revitalisert evighetsmaskineriet vi kjenner som Ole Ivars.

De har nylig feiret bandets 50-årsjubileum, og med 52 år tilbakelagt kan man lett beskrive gjengen i Ole Ivars som et landets mest rutinerte band. Med den pågående konsertturneen «Aldri FREåFÅ» utforsker allikevel bandet helt nye virkemidler på scenen, og under mandagens konsert fikk publikum se et band som virkelig byr på seg selv. De hedret bandets trofaste treblåser Willy Foss med det instrumentale innslaget «Willys hjørne», framførte et akustisk potpurri bestående av et utvalgt av bandets mange hits, holdt trekkspillshow, spilte teater og framførte sketsjer. 

Publikum fikk underholdning i store mengder, og da maratonforestillingen nærmet seg slutten hadde nok samtlige av de rundt 250 frammøtte jobbet hardt med å holde lattertårene tilbake. I tillegg til den faste besetningen bestående av Ole Ødegård, William Kristoffersen, Tore Halvorsen, Willy Foss, Bjørn Elvestad og Arild Eng har de i løpet av turneen hatt med seg tidligere Ole Ivars-medlem Jørn Kolsrud. Med flere ulike karakterer, deriblant som den velkjente barne-tv-programlederen Bowler, var pianisten meget delaktig i showets humor-bidrag, og publikum lot seg fenge av Kolsruds lille comeback i bandet.

Bandets nye konsertformat har allerede vist seg å være en suksess blant Ole Ivars-fansen, og musikerne har allerede varslet at dette er et konsertformat man vil se mer til i framtiden. Det kan vise seg å være en god idé. Jeg vet i alle fall om 250 gapskrattende brumunddøler som etter en sen mandagskveld med Ole Ivars kan skrive under på akkurat det.

Se bilder fra forestillingen øverst i saken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke