17. aug
 
Ole med ny utgave av «Alle kluter til»
Ole Ellefsæter (78) leverer en ny utgave av «Alle kluter til». Han har allerede vært i studio og sunget inn «Alle kluter til – 50 år etter».

Publisert: 22.jan.2018 16:20
Oppdatert: 22.jan.2018 16:39

Den tidligere skøyteløperen, senere eventyrer og forfatter, Asle T. Johansen (66) er mannen bak initiativet.

– Sist sommer sendte han meg boka si, «Til Sydpolen – 100 år etter», som han laget i forbindelse med hans egen tur til Sydpolen hundre år etter Amundsen. Der hadde han skrevet en hilsen; «Neste år er det femti år siden du vant femmila i OL. Jeg har noen planer angående det jubileet, og kommer til å ta kontakt med deg», forteller Ole Ellefsæter.

Slager igjen

– Han er jo en voldsomt engasjert type, da, sier Ole – og forteller ivrig om Asle T. Johansens tur til Sydpolen, hans nasjonale meritter på skøytebanen på syttitallet – og ikke minst om mannens Guinness-rekord i utholdenhet med sju dager på sykkel uten å sove, Oslo-Alta, 2.000 kilometer.

Nå skal det handle om Ole Ellefsæters suksess som plateartist, femti år etter «Alle kluter til» («I Grenoble ska ve slå dekk»).

«Dette kan bli årets OL-sang», skriver Asle T. Johansen i en pressemelding. Han har selv skrevet den nye teksten til låten, som er rettet mot dagens utøvere som reiser til Sør-Korea for å forsvare Norges ære.

Kommende fredag er det plateslipp på Skøyen i Oslo.

Tekst: Dag Frøland

Det er skrevet flere tekster til låten «Alle kluter til». Teksten til den første, landeplagen fra 1968, ble skrevet av den senere revykongen Dag Frøland.

– Det var Rolf Syversen i EMI som ordnet alt den gang. Dag Frøland skrev teksten. Alt var ordnet, musikken var spilt inn, jeg reiste inn til Oslo for å synge og husker godt at jeg satt på et kontor og fikk en kassettspiller i henda. Slik kunne jeg høre musikken og få inn rytmen før jeg skulle synge.

– Traff du Frøland noen gang?

– Jada, men han røykte så fælt at det var nesten håpløst å være sammen med ham.

I forbindelse med olympiaden på Lillehammer skrev Andreas Diesen en ny tekst, og låten ble framført av Ole Ellefsæter og NRKs Kjell Kristian Rike på trekkspill.

Nå gis den nye utgaven ut på en cd med seks låter, fem av dem laget og spilt inn av Asle T. Johansen. Den sjette, «Alle kluter til – 50 år etter» leverer Ole Ellefsæter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke