19. aug
 
Ølfesten på torget har startet
Oktoberfesten er i gang. Fredag steg stemningen jevnt og trutt etter hvert som hundrevis av øltørste folk strømmet inn i teltet på Stortorget.

Publisert: 06.okt.2017 20:03
Oppdatert: 06.okt.2017 20:08

Ved 18-tiden begynte teltet sakte, men sikkert å fylles opp. Rundt et av langbordene finner vi en lystig gjeng som alle har plukket ut passende antrekk for anledningen.

– Jeg har kjøpt klærne mine på nett, men hun her har kjøpt ekte drakt i Kitzbühel, sier Cathrine Karlsen og peker på venninnen Merete M. Ueland som sitter rett ved siden av.

Også Pia Amb er kledd i tysk-østerrikske klær denne kvelden. Hun mener helgas Oktoberfest er akkurat det en by som Hamar trenger i høstmørket.

– Det er et helt fantastisk bra tiltak! Det må skje slike litt større ting i Hamar også, sier hun.

Hektisk, men i rute

Bak serveringsdisken finner vi tre ishockeyforeldre som alle er på plass som frivillige fra Storhamars unge og lovende G16-lag. De tre forteller om god stemning i løpet av festens første timer.

– Hva selger dere mest av?

– Øl!

Ronny Kongstorp gliser bredt bak disken, før han presiserer at det går mest i fatøl, samt noe IPA og Weissbier.

Noen meter unna går arrangør Espen Bjørkheim rundt og snakker aktivt i telefon. Selv om det meste er oppe og går, er det alltids noe som må ordnes og arrangeres. Han tar seg likevel tid til en liten prat med HA.

– Alt har gått bra hittil. Det er godt å være i gang, selv om det er hektisk!

Bjørkheim forteller om godt billettsalg begge dagene. Denne fredagen er det forhåndssolgt 750 billetter.

– Det blir nok 1.000 personer i teltet her i løpet av kvelden. Lørdag regner vi med å fylle opp hele teltet med 1.500-1.600 gjester. Da blir det fullt, sier han.

Ompamusikk hele helga

Arrangørene i Eventlaget tilbyr 15 ulike ølsorter, i tillegg til diverse mat inspirert av alperegionen. Musikk slipper man heller ikke unna. På plakaten finner man mer eller mindre kjente navn som Oslo Blåseorkester, DJ Lederhosen og DJ Tirol.

– Oslo Blåseorkester blir et av høydepunktene. De spiller coverlåter i ompaforfatning, sier Bjørkheim – og lover underholdende opptredener fra scenen.

Lørdag ettermiddag fortsetter Oktoberfesten med blant annet ølkurs og enda mer musikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke