22. aug
 
Olympisk fest –igjen
22 år etter kommer den olympiske ild tilbake til Hamar. Ganske snart er innlandshovedstaden igjen «Hamar Olympic City». Programmet ble presentert i går, åtti dager før Ungdoms-OL.

Publisert: 25.nov.2015 06:41
Oppdatert: 25.nov.2015 06:51

Til sammen skal 1.100 unge toppidrettsutøvere, i alderen 15 til 19 år, konkurrere i Innlandet i disse dagene, 12. – 21. februar 2016. 200 av disse utøverne skal kjempe om 19 gullmedaljer på Hamar. De skal konkurrere i Hamar OL-amfi og i Vikingskipet.

I tillegg rigges «Hamar Olympic City» for et stort aktivitets- og kulturprogram.

Representanter fra Ungdoms-OL, Hamar katedralskole, Hamar kommune, fylkeskommunen, Hedmark-idretten, Hamar Naturskole og Hamar-regionen reiseliv møttes i går for å presentere planene for disse nye olympiske dager.

Fakkelfest

Dagen før åpningen, 11. februar, er planen at byens befolkning og utøverne samles på Stortorget for å ta imot den olympiske ild, som da nærmer seg finalen på reisen landet rundt. Dagen etter starter konkurransene – men også er det starten på en drøy uke tettpakket av arrangementer også i Hamar kulturhus og på Stortorget.

Artistene Julie Bergan, Kid Astray og vinneren av Hamar Arbeiderblads Uhørt-konkurranse, Not Dark Yet, ble presentert i går. I tillegg skal et stort nasjonalt artistnavn offentliggjøres litt uti desember.

Iskunst

120 elever fra Hamar katedralskole skal dekorere byen med byggverk, kunst og installasjoner av is og snø. Elever fra elektrofag skal lyssette installasjonene–og etter hvert skal byens befolkning få se en hel snø- og ispark på Stortorget. Lørdag 13. februar inviteres det til stor snøballkrig i Strandgateparken, samme dag som det inviteres til stor konsert med Julie Bergan på Stortorget utescene. Arrangementene er gratis, skoleelever inviteres til såkalte drømmedager – og medaljeseremoniene vil foregå i konkurransearenaene.

Ordfører Einar Busterud sa i går at dette ville bli en flott anledning både for å oppleve og lære – og han hadde allerede satt seg sitt eget mål: at Hamar skulle gjøre jobben som vertskapsby bedre enn Lillehammer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke