25. aug
Boksignering på gravdahl: Rundt 40 barn var til stede på Barnas lørdag, og mange av dem sto i kø sammen med foresatte sto for boken signert av Haddy Njie og Lisa Aisato.
 
Stor intresse for prisbelønnet bok
Det ble en riktig koselig hyggestund da Lisa og Haddy fortalte om hvordan boken «Snart sover du» ble til.

Publisert: 26.nov.2016 14:48
Oppdatert: 28.nov.2016 08:24

Boken kom ut i vår, men ble for noen dager siden tildelt en av Prøysenprisene, nemlig Teskjekjerringprisen 2016. Da passet det ekstra bra at de to forfatterne tok seg en tur til Gravdahl. Over 40 barn var til stede, og så ut til å kose seg ordentlig i samtale med de to forfattere.

populære tegninger

Haddy Njie og Lisa Aisato berettet om sin barndom, om å være søstre, og hvordan de ble lest for og hadde tilgang til all slags litteratur helt fra da de var små.

Kine Lindstad hadde med sine to sønner, og syntes det var et flott arrangement:

– Det var veldig fint å høre om deres barndom, og hva slags forhold til har til bøker. Det var rett og slett inspirerende, sier hun.

Barna hennes var mest imponert over tegningene som Lisa Aisato laget for forsamlingen. Nias Lindstad Håberg (9) tegner en del selv, og fikk noen gode tips. Broren Lukas (6) synes det var morsomt å høre at Haddy måtte dele alt godteri hun fikk med lillesøster Lisa.

Også Ole Wiken Rørvik (8) likte spesielt godt tegningene.

– Jeg tegner selv, og har vært på tegnekurst. Nå fikk jeg noen tips om hvordan jeg kan tegne øyne, forteller han.

boken og en nattasang

Haddy og Lisa viste bilder fra da de var små, og forklarte hvordan det å lage historier alltid har vært en del av oppveksten.

– Jeg fortalte til og med historier når vi syklet, slik at Lisa skulle holde tempoet for å kunne følge med på fortellingen, sa Haddy.

Mens Haddy fortalt, var Lisa ofte opptatt av å tegne, og synes hun har vært heldig som får lov til å tegne på heltid.

Det var Haddy som hadde ideen til boken, for som barn tenkte hun allerede mye på alt det skumle som kunne skje, og det kunne være vanskelig å få sove.

-Men uansett så følger årstidene hverandre, det var noe trygt å tenke på.

Samlingen ble avsluttet med en video, hvor tegningene vises og teksten er sunget inn, med melodi av Ørnulv Snortheim. Denne slo riktig godt an, og både store og små vugget i takt. At det er en godnattsang var det ingen tvil om, barna roet seg ned og det var faktisk noen som fikk seg en liten blund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke