23. aug
NAV­NE­KON­KUR­RAN­SE: Tor Inge Mar­tin­sen (BBL) me­ner at kulturhusnavnet gjer­ne kan av­gjø­res i en nav­ne­kon­kur­ran­se.FOTO: TROND LIL­LE­BO
 
Ønsker idédugnad
Tor Inge Martinsen (BBL) mener det er viktig å tenke kreativt når det skal finnes navn til kulturhuset. Han vil ha innbyggerne med på en idédugnad i form av en navne-konkurranse.

Publisert: 30.mar.2011 08:03
Oppdatert: -

Tor Inge Martinsen (BBL) mener det er viktig å tenke kreativt når det skal finnes navn til kulturhuset. Han vil ha innbyggerne med på en idédugnad i form av en navne-konkurranse.
- Det er bra med kreativitet. Kanskje en navnekonkurranse kan være tingen, sier han og viser til den gangen da Hamar OL-Amfi Nordlyshallen fikk navn.
- Uansett tror jeg at kulturhuset på folkemunne kort og godt blir hetende kulturhuset, sier Martinsen.
I gårsdagens HA foreslo stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) at kulturhuset bør få navnet Rolf Jacobsens Hus. Tidligere har Kirsten Flagstads Hus vært det dominerende forslaget. Det ble framsatt av Anne-Lise Bakken (Ap) allerede i 2007, og det har flere tilhengere. Aps ordfører kandidat Morten Aspeli er klar på at han foretrekker Kirsten Flagstads Hus:
- Hun er den største, og ikke noe annet enn å bruke hennes navn vil sette Hamar på verdenskartet, slår han fast. Torbjørn Bækkevold, daglig leder i Musikk i Hedmark er enig:
- Det er vanskelig å komme utenom verdensstjernen Kirsten Flagstad. Det vil være lite klokt å la den sjansen gå fra seg, sier han.
Også Høyres Solveig Seem er klar på at navnet må bli Kirsten Flagstads Hus:
- Dette navnet er i ferd med å feste seg i folks bevissthet. men kulturhuset får mange rom, og jeg er enig i at det også er viktig å knytte Rolf Jacobsens navn til huset. Kanskje det også kan være plass til rom oppkalt etter Pauline Hall, Henning Børresen og Ragnar Røgeberg. Børresen er uløselig knyttet til Janitsjarskolen, og Røgeberg var en sentral mann i byens musikkliv, påpeker hun.
Både fylkesråd Christian Haugen (SV) og Hamar-ordfører Einar Busterud (BBL) har merket seg forslaget om Kulturhuset Stemmen (se artikkel under) og synes det er godt.
Tidligere fylkesrådsleder Siv Tørudbakken (Ap) har flyttet til Porsgrunn, men er fortsatt opptatt av kulturhuset hun har jobbet så hardt for:
- Jeg synes at man skal knytte navnet til noe man vil at Hamar skal forbindes med. Her i Porsgrunn heter det Kulturhuset Ælvespeilet nettopp fordi elva betyr mye for identiteten til innbyggerne her, uttaler hun.
Trond Eklund Johansen, daglig leder i Hedmark og Oppland Musikkråd, har jobbet mye med akustikken i kulturhuset. Han vil ha et kort, enkelt og entydig navn, som klinger godt.
- Jeg synes Hamarhuset kunne være et fint navn, ikke knyttet til noen person eller til noe spesielt kulturuttrykk, sier han.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke