19. aug
Velkommen: F.v. Bjarte Ytre-Arne, Randolf Engebretsen., Knut Erik Østgård, Erland Dalen og Stinius Kristoffersen ønsker mannfolka velkommen til sommerens prosjektkor.Begge Foto: kristian einang
 
Ønsker sangglade karer velkommen
Knut Erik Østgård blir med på korfesten som sangsolist. Nå ønsker Erland Dalen og Damenes Aften enda flere mannfolk i rekkene til gigakoret.

Publisert: 14.nov.2016 06:51
Oppdatert: 14.nov.2016 06:57

Damenes Aften er i gang med å samle sangglade amatører til et nytt prosjektkor i giga-klassen. Denne gangen er det Stevie Wonders katalog som skal utforskes, og dirigent Erland Dalen forteller at de er godt i gang med påmeldingsprosessen.

– Per i dag har vi 120 påmeldte sangere, og kombinert med sangerne Damenes Aften har vi allerede et kor på 140 sangere, sier han.

Dirigenten er strålende fornøyd med interessen, men kunne gjerne sett for seg at enda flere mannfolk meldte seg på laget.

– Dette er veldig lavterskel, og vi krever ingen form for notekunnskaper eller kompetanse. Vi er rett og slett ute etter karer som er glade i å synge og som er villige til å øve litt, sier Dalen.

Nye utfordringer

Knut Erik Østgård er klar som solist, og Return-vokalisten forteller at han gleder seg til å komme i gang med prosjektet.

– Jeg kjenner ikke så veldig godt til Stevie Wonder, men etter å ha gravd litt oppdaget jeg raskt hvor mange fantastiske sanger han har skrevet, sier Østgård.

Artisten forteller at erfaringene fra deltakelsen i tv-programmet Stjernekamp gjorde han motivert til å takke ja til oppgaven.– Da jeg var med i Stjernekamp ble jeg utfordret til å gjøre ting jeg aldri har gjort tidligere. Akkurat det var veldig morsomt, og nå ser jeg fram til å prøve meg på noe nytt, sier han.

Østgård håper i likhet med dirigent Dalen at flere menn melder seg på prosjektet.– Det er mange som aldri prøver seg og akkurat det er veldig synd. Dette er en unik mulighet til å finne gleden i å synge, sier han.

Storkor

Damenes Aften har satt en grense på totalt 200 sangere, og Bjarte Ytre-Arne, Randolf Engebretsen og Stinius Kristoffersen er blant karene som allerede har meldt seg på.

Nå er ønsker de selskap av flere mannstemmer.

– Jeg var med på fjorårets Abba-prosjekt, og det var en veldig god erfaring. Man blir en del av et unikt miljø og man får mulighet til å treffe mange nye folk, sier Engebretsen.

– Det er noe helt med spesielt

fellesskapet og det å synge i kor.

Det hele topper seg når man gjør

noe bra sammen på scenen, sier Kristoffersen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke