20. aug
NYE PROSJEKTER: Oskar og Henrik Dahlsbakken har alltid en ny film på gang. Et av prosjektene er en svart julekomedie, og regissøren vil gjøre denne på en gård i Stange. En av skuespilerne de ønsker på laget er Anders Baasmo Christiansen. Bildet er fra innspillingen av filmen «Ona Fyr». Foto: Eirik Evjen / FilmBros
 
Ønsker seg Baasmo
Henrik M. Dahlsbakken sier nå rett ut at han ønsker seg Anders Baasmo Christiansen i en større rolle i «Gledelig Jul», en svart julekomedie.

Publisert: 08.des.2016 18:21
Oppdatert: 08.des.2016 18:25

– Jeg håper dette vil markere mitt første samarbeid med Anders Baasmo Christiansen, blant en rekke norske stjerneskuespillere i øvrige roller, sier regissøren.

Han ønsker foreløpig ikke å nevne andre navn.

Manus skrives av Erlend Loe («Detektor» og «Nord»). Dahlsbakken ønsker å spille inn filmen på en gård i Stange. Planen er å lansere «Gledelig Jul» i november 2018.

Ufiltrert ærlighet

Filmen er et samarbeid mellom Henrik M. Dahlsbakkens selskap Filmbros og Nordisk Film. «Gledelig Jul» har mottatt 200.000 kroner i støtte fra Filminvest3, som presenterer prosjektet slik: «Den fascinerende kombinasjonen av hemmeligheter, fasader og ufiltrert ærlighet.»

Selv sier Dahlsbakken:

– Vi ønsker å lage tidenes julehit. En film som favner bredt og tar norsk julefeiring på kornet. Den skal bli varm, rørende, komisk og litt trist. Familien samles alltid til jul, men denne gang har det skjedd noe, forutsetningene er annerledes.

Og om valget av manusforfatter Erlend Loe:

– Han har evnen til å skildre mennesker av kjøtt og blod. Og svart humor..,

Flere priser

Samtidig som Henrik M. Dahlsbakken jobber med alle sine nye prosjekter hjemme i Norge, så reiser filmene hans kloden rundt på festivaler. En gang iblant ringer telefonen og noen forteller at han har vunnet en pris.

– «Takk for turen» ble premiert på en festival i Puerto Rico forrige helg, og jeg ble vel litt sjokka da de ringte. Jeg visste ikke engang at filmen deltok der. Da filmen vant en pris i Praha i november, så fikk jeg beskjed fra den norske ambassaden. Og skuespillerne i filmen, Jan Malmsjö og Stein Winge, vant en pris i Barcelona.

Filmen «Sensommer» deltok på en festival i Reykjavik på Island. Der var Henrik selv til stede. Filmen «Cave» har deltatt på festivaler i Helsinki, i Tallinn, i Lübeck og i «Les Arcs» i Alpene.

- «Cave» er jo egentlig ikke noe festivalfilm, men den har et bra utenlandssalg. Nå er den faktisk også solgt til en større distributør i Storbritannia, sier Henrik M. Dahlsbakken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke