19. aug
INVITASJON: Janne Langaas og Teater Innlandet inviterer til å lage en forestilling som aktualiserer Vidar Sandbecks forfatterskap. Foto: Remi Laakso
 
Ønsker søknader
– Finn på noe gærent, litt sprøtt, noe gøy – og send oss en søknad, sier teatersjef Janne Langaas, som ønsker seg en Sandbeck-forestilling til jubileumsåret 2018.

Publisert: 02.okt.2017 21:16
Oppdatert: 02.okt.2017 22:44

«Målet er å løfte Sandbeck inn i vår tid gjennom et prosjekt som undersøker eller kommenterer hans verk med et ungt og innovativt blikk», heter det i annonsen fra Teater Innlandet.

Og:

«Har du en idé til et aktuelt prosjekt?»

330.000 kroner i potten

– Vi presenterte jo forestillingen «Blådansen» (et uformelt møte med Vidar Sandbeck) med John Nyutstumo i 2015, den har siden blitt spilt Innlandet rundt som en suksess, og vi tenkte vel i utgangspunktet at det var vårt bidrag. Men … Så tenkte vi … Hva betyr Sandbeck i dag? For kunstnere? For barn? For unge?

– Og vi er jo det teateret som står for mest co-produksjon, og hvorfor ikke invitere, ja, både grupper og enkeltpersoner, til å komme opp med et godt prosjekt?

Og som tenkt, så gjort. I potten ligger 330.000 kroner. 250.000 i produksjonsmidler, 50.000 til produksjon, enkel scenografi/kostymer og inntil 30.000,- til markedsføring. Samt prøvesal i tre uker.

Barn og ungdom

«Turné i Innlandet er et mål, men det avgjøres etter at prosjektet er ferdigstilt», heter det i utlysningen.

Forestillingen skal ha barn eller ungdom som målgruppe og være tilpasset turne. Premiere skal være under Teater Innlandets barne- og ungdomshelg på Hamar og i Lillehammer i november 2018.

Hedmark fylkeskommune har også gått inn med midler i prosjektet, nærmere bestemt 50.000 kroner.

Rockekonsert?

– Vi er ute etter noe som ikke er museum; det kan være rockekonsert, det kan være dans, det kan være film, om det lar seg gjøre for en slik sum, tenker Janne Langaas høyt.

1. november er fristen for å søke.

– Jeg håper vi får flere spennende søknader, ideer som er gode å bygge videre på, sier teatersjefen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke