22. aug
 
Lover opera på Messi-nivå
Festivalsjef Solveig Rønningen garanterer kvalitet på høyt nivå under årets Kirsten Flagstad-festival.

Publisert: 07.jun.2017 21:08
Oppdatert: 07.jun.2017 21:54

– Vi er veldig godt fornøyd med programmet. I år føler jeg at vi også kommer mer ut i lokalmiljøet, og jeg vet at akkurat det har vært et ønske etter tidligere festivaler, sier Solveig Rønningen.

Høydepunkter i vente

Årets festival åpner torsdag 15. juni i Hamardomen med konserten Unge Mestere.

HER kan du lese hva HAs kulturredaktør skrev i en kommentar etter fjorårets festival.

– Aksel Rykkvin (15) kommer heldigvis ikke i stemmeskiftet før vår festival, men jeg regner med at vi er blant de siste som får oppleve ham som guttesopran, smiler Rønningen. Til konserten i Hamardomen kommer dessuten toneprisvinner Mari Midtli samt stortalentet Fabrice Bligoud Vestad fra Hamar. Fredag rigges Hamar sentrum for et skikkelig festivalhøydepunkt med gratis festkonsert på Stortorget.

– Vi håper på pent vær, men jeg er sikker på at det kommer til å bli en fantastisk opplevelse uansett. Vi har blant annet med Ingeborg Schübeler Gillebo fra Øyer, og vi håper at hun og de andre solistene kan bidra til at vi trekker folk fra hele Innlandet, sier festivalsjefen.

Lørdag er det klart for årets nyvinning med seteroppsetningen av «Elskovsdrikken» på Mållia, og søndag avsluttes festivalen i Kirsten Flagstad-salen med Isa Katharina Gericke og Bengt Forsberg, som sammen spiller forestillingen «Jeg reiser ikke alene».

– Seteroperaen har tatt helt av, og vi har allerede solgt mange billetter, sier Rønningen.

Avhengig av publikum

Fra festivalens øvrige program trekker Rønningen fram Operapub-showet «Gjæ mæ no pusselanken», som spilles på Gregers tre kvelder under festivalen.

– I år har vi fått med oss Ingebjørg Kosmo, Harald Bakkeby Moe og Arctimus Trio. De har satt sammen en forestilling med humor, snert og nordnorsk glimt i øyet, som jeg tror vil være på musikalsk Messi-nivå, mener hun. Festivalsjefen er klar på at Kirsten Flagstad-festival ikke kan måle antall publikummere med familiefestivaler som Stoppested Verden, og er klar på været under folkekonserten vil ha stor innvirkning på det totale antallet.

– Festkonserten på Stortorget har potensial til å trekke veldig mange, og hvis alt klaffer har vi trua på at så mange som 5.000 dukker opp. Vi er avhengig av at folk kommer til våre konserter, og vi håper at de som blir med får med seg så mange konserter som mulig, sier hun.

PS: Lionel Messi (fyller 30 den 24. juni) er en argentinsk fotballspiller som er kåret til verdens beste flere ganger. Spiller på FC Barcelona.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke