25. aug
 
Opera på Stortorget
– Dette er alle tiders, sa Erik Lunde til HA under fredagens gratiskonsert på stortorget.

Publisert: 15.jun.2018 21:02
Oppdatert: 15.jun.2018 21:07

I samarbeid med OBOS og Sparebankstiftelsen Hedmark ble det fredag invitert til gratiskonsert på Stortorget i Hamar under årets Kirsten Flagstadfestival. I år var det den Kongelige Norske Marines Musikkorps, med Bjarte Engeseth som dirigent, sammen med solistene Seungju Mario Bahg, Elisabeth Teige og Emil Næshagen som underholdt fra scenen. De rundt 2500 oppmøtte ble trygt geleidet igjennom konserten av konferansier Bernt Olav Volungholen. Volungholen var ikke redd for å komme med morsomme kommentarer som fikk de oppmøtte til å tøye smilebåndene enda ett hakk lengre.

– Volungholen er et fyrverkeri av en ung mann, sa Therese Kringlebotn til HA etter konserten.

Nye og eldre tradisjoner

Det er flere ting ved denne konserten som er eller har blitt en tradisjon. Nytt av året er åpningen på konserten. Wagners Valkyrierittet åpnet konserten i år. Det har den ikke gjort tidligere, men ifølge festivalstyret er dette noe de ønsker å gjøre til en tradisjon.

Noe som er blitt en tradisjon ved konserten er avslutningen. «Land of Hope And Glory» avsluttet også konserten i år, slik som den gjorde i fjor. Publikum fikk utdelt teksten, og ble oppfordret til å stemme i. Anført av dirigent Engeseth ble torget fylt av sang og glede under konsertens siste nummer.

For mange av publikummerne er det en tradisjon å få med seg denne konserten. En av disse er Erik Lunde.

– Jeg har vært på alle konsertene. Dette er alle tiders, og jeg håper at dette opplegget fortsetter i framtiden, sa han under konserten fredag.

En oppskrift på suksess?

Det var mange som tok turen til konserten på fredag, og tidligere har konserten også vært godt besøkt, men hvorfor er dette en suksess blant folket? HA spurte Lars Kristian Berg, som var til stede på konserten.

– Dette er første gangen jeg er på denne konserten, men dette er noe folk liker. De får være med på slutten, og musikken er noe de har hørt før. Denne konserten og festivalen i seg selv skiller seg litt ut. Det er ikke så mye hylende publikum, de lytter og koser seg, sa Berg til HA etter konserten fredag.

Med et friskt pust av opera i sjelen kunne de oppmøtte vende fornøyde hjem fredag kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke