18. aug
FESTIVALPROFILEN: Furnesing og mezzosopran Marianne Beate Kielland skal opptre under en rekke ulike arrangementer i løpet av festivalen.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Operafesten er i gang
Det var mange som tok turen til Hamardomen da årets Kirsten Flagstad Festival ble åpnet med "Mestermøte langs Mjøsa".

Publisert: 17.jun.2015 22:00
Oppdatert: 17.jun.2015 22:00

– Dette var veldig flott. Det er sier Elin Galaasen. Hun var på plass sammen med venninnene for å få med seg den tradisjonelle åpningen av Kirsten Flagstad Festivalen, og det er liten tvil om at arrangørene har funnet et perfekt sted til å holde åpningskonserten.
– Det er et fantastisk flott sted å holde åpningskonsert, og ekstra spesielt var det da vi et lite øyeblikk fikk se sola stikke ut gjennom skyene, sier Anita Evensen. Venninnene var opptatt av å snakke pent om de unge talentene som fikk vist seg fram under onsdagens åpningskonsert.
– Det er veldig artig å høre de unge spille så bra. Jeg tror nok at samtlige i publikum ble imponert, sier Evensen. 

Konsertkvelden ble innledet av Roger Andreassens arrangement «paa Hamars Ruiner»; En framførelse som samtidig introduserte flere av kveldens solister.

Det var trompetist Trond Sagbakken og fiolinist Bjørn Kåre Odde som i år representerte talentene, og begge fikk vist fram sitt talent ved flere anledninger. Festivalprofilen Marianne Beate Kielland så ut til å stortrives i Hamardomen, og demonstrerte samtidig ovenfor årets festivalpublikum at de fremdeles har mye å se fram til. Videre ble programmet krydret ytterligere av solister som mezzosopran Randi Stene, fiolinist Berit Cardas og bratsjist Lars Anders Tomter. Musikkensemblet Mjøsmusikk var som vanlig til stede sammen Collegium Vocale og dirigent Ketil J.B. Belsaas, og sammen sørget de for å servere publikum et variert og underholdende program.

Onsdagens konsert markerte kun startet på det som kommer til å bli en begivenhetsrik helg. Det blir konserter og arrangement i Hedmarksmuseets aula, Romedal kirke og Kirsten Flagstad museet. Ung Opera holder forestillinger på Gregers fra torsdag til lørdag, fredag kveld blir Stortorget klargjort for gratiskonsert med Kringkastingsorkesteret og solister, før festivalen avsluttes på storslagent vis i Hamar domkirke søndag kveld. 

 
LOKALT: Berit Cardas og Lars Anders Tomter spilte Kurt Atterbergs "Suite nr.3 for fiolin, bratsj og strykeorkester".
FOTO: KRISTIAN EINANG
VARIERT PROGRAM: Collegium Vocale var på plass.
FOTO: KRISTIAN EINANG
POPULÆRT: Det var mange som tok turen til Hamardomen og årets festivalåpning.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke