22. aug
Opptrådte: Maria Haukaas Mittet.
 
Operasanger kuttet tommelen under nyttårskonsert
Mer enn 1.000 publikummere fikk se konferansier Øystein Wiik pådra seg et kutt i tommelen da han skulle sablere en sjampanjeflaske under nyttårskonserten i Terningen fredag.

Publisert: 04.jan.2013 23:02
Oppdatert: -

Elverums storstue var fredag kveld full av stivpyntete mennesker som sammen kunne gå inn i det nye året på best tenkelig vis. Som en god indikasjon på den gode festen som var i vente, ble det ved døren servert velkomstdrinker til de 1.100 som hadde tatt turen.

På programmet sto nemlig Maria Haukaas Mittet, trombonist Endre Rydland Vetås, i tillegg til ungdomssymfonikerne som nå har fått fast plass på parketten til Elverums håndballherrer.

Dramatisk

Kveldens konferansier var selveste Øystein Wiik, og den velkjente sangeren loset publikummerne gjennom programmet på en helt suveren måte, med både humor og veletablert musikkunnskap. Det ble imidlertid dramatisk da Wiik skadet tommelen da han skulle sablere en champagneflaske, men ifølge NRK får ikke skaden noen følger for programmet hans framover.

– Nå er jeg på sykehuset på Elverum der de har lappet meg sammen. Mandag skal tommelen opereres på Rikshospitalet der de skal ta seg av motorikken, sier Wiik til statskanalen. På Rikshospitalet blir det operasjon.

Blir tradisjon

Det var etter at Festspillene i Elverum fikk knutepunktstatus, det ble gitt føringer om at arrangørene også skulle engasjere seg i andre konserter, og sammen med Ungdomssymfonikerne vil nyttårskonserten arrangeres som en tradisjon i mange år framover.

Det ser ut til å være en god idé, for Terningen arena sto utsolgt før fredagens konsert, og ut ifra den gode responsen fra alle som var til stede, vil de nok også om et år starte det nye året med en skikkelig fest.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke