23. aug
CIRKUS RAJ: Årets festivalgjengere kan glede seg til sirkus med gatekunstnere fra den indiske staten Rajasthan.
 
Opplevelser fra hele verden
I festivalparken Stoppested Verden kan man finne en flere ulike kunstutstillinger.

Publisert: 02.jun.2017 09:19
Oppdatert: 02.jun.2017 09:30

Publikum kan glede seg til verdensmusikk med gjengen i det Oslo-baserte bandet ComboNations. Stoppested Verden inviterer sine gjester til å ta en pustepause og et musikalsk avbrekk i festivalparkens lydbad. Artisten Mimmi Tamba leder publikum gjennom programmet på festivalens hovedscene.

Kompaniet VIP Puppets kommer til Stoppested verden med dukkeforestillingen «De to sebraene».

Stoppested Verden har siden starten engasjert barnehager fra Hamar og nabokommunene til å bidra i et større kunstprosjekt. Årets resultatet finner du i festivalparken. Fra den indiske delstaten Rajasthan kommer Cirkus Raj med sine kunster til Stoppested Verden.

Festivalkunst

Blant kunstnerne som bidrar er Dino Tomic fra Kroatia. Tomic bruker sand som virkemiddel til sin kunst, og er blant annet kjent for å er kjent for å ha laget verdens største mandala i salt. Arbeidet tok 25 timer over 3 dager og forsvant på 10 sekunder.

I utstillingen «Vendepunkt – historier fra verden» forteller flyktninger og innvandrer fra Hedmarken sine sterke historier. Initiativtaker til prosjektet er Kjersti Blehr Lånkan.

I festivalområdet finner man også Kunstskogen, der festivalen har montert kunst laget av barn og unge fra regionens skoler og barnehager.

Oslos beste

ComboNations er en gruppe initiert og ledet av Javid Afsari Rad, som har samlet de beste verdensmusikerne bosatt i Oslo. Javid kommer opprinnelig fra Iran, mens de andre musikerne i bandet har røtter fra India, Elfenbenskysten, Senegal og Marokko. ComboNations består av Javid Afsari Rad, Solo Cissokho, Harpreet Bansal, Aissa Tobi, Adrian Fiskum og Jai Shankar. Sammen viser de seks musikerne hvor rikt og multikulturelt Oslos musikkmiljø faktisk er.

ComboNations spiller på festivalens hovedscene søndag 4. juni.

Lydbading

Akustiske instrumenter som gonger, Koshi-klokker, stemmegafler og fløyter har en helt spesiell evne til å skape ro og harmoni i kropp og sjel. Instrumentenes dype vibrasjoner og frekvenser påvirker puls og pust og gir lytteren en spesiell god avspenning og gjør det mulig å ta innover seg lydenes helende effekt. I dette verkstedet skal barn og unge bade i et lydbilde som vil kreve en litt mer av lytteren. Noen opplever intens glede, andre opplever at smerter forsvinner, noen opplever dyp ro der de får et pusterom for tanker.

Hovedscenen

Festivalen byr som vanlig på et variert sceneprogram. Mukwa Marimba, en gruppe tilknyttet musikk- og kulturskolen i Bærum, er blant artistene som er klare for hovedscenen. Det samme er Løten kulturskole. Det blir afrikansk dans med Matata Group og musik med ComboNations samt Sissyfus & Sprutbass. Søndag er det klart for åpen scene, der folk som brenner inne med en tekst, en sang, driver med dans, akrobatikk, triksing, miksing, film, foto eller kunst kan boltre seg på scenen. Til festivalens åpne scene stilles det ingen krav til ferdigheter annet enn at scenen tas i bruk.

Se sebraene

Stoppested Verden kan i år by på vandrende sebraer. Teaterkompaniet VIP Puppets, som til daglig har base i Liverpool, gjester denne helga Norge for aller første gang med sin vandrende dukkeforstilling.

Det er dukkedesigner og dukkefører Rowan Watts som er grunnleggeren av kompaniet VIP Puppets. Watts har spesialisert seg på svære dukker for Walkabout teater, og nå inviteres festivalpublikumet til å se dukkene i levende live. Kanskje får man også lov til å klappe på sebraene?

Skogsterapi

Har du noen gang klemt et tre? Eller klatret opp i ett og blitt sittende en stund? Eller har du sittet under et tre? Eller kanskje gått sakte mellom trærne og fundert litt? Det er nettopp dette skogsbading handler om. Skogsbading er et Japansk fenomen og handler om å være i nærheten av trær i ett med naturen. Skogsbading har også vist seg å være svært terapeutisk. Det skal redusere stress, puls og blodtrykk, i tillegg til at det løfter immunforsvaret og fører til velvære i kropp og sjel. Ta en tur til barnehagenes magiske skog i festivalområdet.

Indisk sirkus

Cirkus Raj er en unik gruppe gateartister som framfører sirkustradisjoner som kan dateres helt tilbake til Maharajaene. Med sine dansere, illusjonister, akrobater, balansekunstnere og fakirer har Cirkus Raj turnert over flere år, og utøverne har opptrådt på festivaler og karnevaler som en av hovedattraksjonene i flere Europeiske land.

Arrangørene fra Stoppested Verden lover et vibrerende og pulserende show basert på intriger, drama, musikk, latter og mange overraskelser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke