17. aug
KANDIDAT: Natt til mandag vant Henrik Dahlsbakken førstepris i Palm Springs International ShortFest. Det betyr sjanse for Oscar-nominasjon for Dahlsbakken, her sammen med hovedrolleinnehaver Svein Harry Hauge FOTO REMI LAAKSO.
 
Oscar til Henrik?
Hamarregissør og produsent Henrik Dahlsbakken kan bli blant kandidatene til Oscar i kortfilmklassen.

Publisert: 26.jun.2012 06:20
Oppdatert: -

HAMAR
Natt til mandag vant hans film «Mannen fra Isødet», eller «The Devil's Ballroom», som den heter på engelsk, juryens førstepris på en av USAs viktigste filmfestivaler; Palm Spring International ShortFest Festival and Film Market. Henrik Dahlsbakkens film vant klassen for Best Live Action under 15 minutter og klasseseieren her innebærer at filmen kvalifiserer til å kunne bli plukket som kandidat en Academy Award. Henrik Dahlsbakken sjøl har knapt rukket å fordøye nyheten, da HA ringer og gratulerer.

opptatt heme

- Jeg fikk beskjeden i natt. Jeg ble veldig glad og overrasket, sier den 23 år gamle regissøren, som ikke hadde anledning til å være til stede i California natt til mandag. Han var jo fullt opptatt med sitt nye kortfilmprosjekt, med arbeidstittel «Oppstandelsen» i Hamar. men det ble nok litt oppstandelse.
- En veldig deilig beskjed å få! Dette er den første festivalen filmen vises på. Nå gjelder det å formidle den videre til andre festivaler i USA, sp den blir sett og vist flere steder. Den biten tar Norsk Film seg heldigvis av.
- Hvilke festivaler står på spilleplanen?
- Det er ikke offentlig ennå, men det kommer flere.

250.000 kroner

Palm Springs International ShortFest ble avholdt i Palm Springs, California 19.-25. juni. Foruten den ettertraktete sjansen til å bli Oscarkandidat, får Henrik Dahlsbakken statuett og to tusen dollar i prispenger.
«Mannen i isødet» er delvis innspilt på Svalbard og hadde et produksjonsbudsjett på 250.000 kroner. Skuespillerne er Svein Harry hauge, Melinda Bokeli, Marte Tangen, Batzzorig Chinbayar og Narmandakh Erdenee.
Filmen hovedperson kjemper seg mot Nordpolen. Etter å ha begravd sin siste turkamerat, må en han finne vegen til polpunktet alene. Her må han slåss mot både snøblindhet og fysiske utmattelse, for å nå sitt endelige mål. Mens en voldsom storm er på veg, må han velge mellom ære og berømmelse eller å holde samvittigheten ren. Avgjørelsen han tar, blir fatal og skal komme til å hjemsøke ham resten av livet.
Oscar-statuetten deles ut i februar.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke