23. aug
Kunstnerisk leder: Ole Edvard Antonsen deltar også i flere konserter på årets festspill. Her i aksjon i Hamar kulturhus i vår.
 
Over 30 arrangement på programmet
Marianne Beate Kielland og Ole Edvard Antonsen i flere konserter, Mari Boine på Stupetårnet, Tom Steinar Lund med ukjent Sandbeck-stoff og stor vekt på stryker-ensembler i kammerkonsertene.

Publisert: 05.jun.2018 07:04
Oppdatert: 05.jun.2018 07:23

Det er noe av rammen rundt årets utgave av Festspillene i Elverum. Nå er programmet klart med over 30 ulike arrangement, inkludert konserter, festspillkro på kveldene, «Møt artisten» på formiddagene og en særs rikholdig kammerkonsert-serie.

– Jeg synes vi har funnet et svært spennende program, sier kunstnerisk leder Ole Edvard Antonsen.

Og som tidligere år er det mye som skjer også i Hamar og på Hedmarken. Hamar kulturhus, Hamardomen, Kunstbanken, Stange kirke og Stupetårnet er arenaer med sentrale arrangement.

Jubileer

«Heder og hyllest» er tittel for årets festspill. For noen av årets sentrale jubilanter er til stede også på Festspillene. 100-årsjubilanten Hans Børli preger programmet ikke minst med at linjer fra diktningen hans brukes på de ulike konsertene. Så kanskje du skal sikte deg inn mot konserten «Vengen av ei grågås»? Eller hva med «Et spann villbring»? Originale konsert-titler er det i hvert fall.

Et av høydepunktene blant jubileene ventes også å være Tom Steinar Lunds framføring av ukjente Sandbeck-tekster med nyskrevne melodier.

Siden det er musikkorpsenes år og militærmusikkens jubileum, er også en programpost viet korps. Det er Teater Innlandets oppsetting «Korps», med tekst av Knut Nærum, som skal framføres i kulturhuset.

Ungdomssymfonikerne

Ungdomssymfonikerne står også i år for åpnings- og avslutningskonserten i Terningen Arna, Populærkonserten samme sted ledes av Heine Totland og Gisle Børge Styve, med tubaisten August Schieldrop som solist. Deretter blir det etterpålag med Heine og Gisle.

Marianne sentralt

Sangeren Marianne Beate Kielland, opprinnelig fra Furnes, står sentralt i kammerkonsertene. Det gjør hun i selskap med blant andre Wolfgang Plagge (klaver), Catharina Chen (fiolin) og Wayne Marshall (klaver), for å nevne noen av årets mange utøvere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke