25. aug
TOM STYVE: «Hva for en klovn er jeg» er gjestespill fra Teater Innlandet.Foto: Lise Skjæraasen
 
Over 30 innslag på teaterfestivalen
Samtlige saler tas i bruk når Hamar Teater inviterer til ikke mindre enn fem dagers teaterfestival fra 17. til 21. januar.

Publisert: 08.jan.2018 22:51
Oppdatert: 08.jan.2018 22:51

«Monofon» – en festival viet monologen som uttrykksform, er for tida Hamars eneste teaterfestival. Og den har lagt på seg kraftig siden sist. Da første utgave av «Monofon» ble holdt for ett år siden, var det et tre dagers forsøksprosjekt med scenekunstnere mutters alene i møte med publikum. I år er det langt flere utøvere og langt flere programposter i løpet av de fem festivaldagene.

– I fjor var det et par hundre publikummere som fikk med seg festivalen, eller deler av den. I år er målet et atskillig større publikumstall, sier produsent Johanne Margrethe Kippersund Nesdal.

Urpremière

– Vi tøyer monologbegrepet rimelig langt, og har både slampoesi, musikk og lyrikk på programmet i tillegg til klassiske monologforestillinger, sier Johanne Kippersund Nesdal.

– Monofon gir plass til både unge stemmer og etablerte kunstnere, og på programmet står både lokale utøvere og scenekunstnere inn- og utland.

En urpremière på årets festival er Camilla Brandts monolog «Snø på Amygdala». Med dette gjør hun sin debut som skuespiller med et stykke hun har skrevet selv. Frode Berntzen spiller gitar og Trine Nyhus Lørum har regi.

Ellers skulle Kate Pendry ha vært en av attraksjonene i år, men har måttet melde avbud.

Mye Musikk

Til å være en monologfestival, er det stor satsing på musikk. Blant innslagene er Frank Eriksen og Kasper Værnes «Uroen reiser hodet», Esther Orkester og Georg Reiss’ «Reiss alene». Marthe Werring Holmern deltar med forestillingen «Meningen med sangen».

Geir Lund avslutter det hele med plateslippkonsert på søndagskvelden 21. januar.

Samarbeid

En rekke samarbeidsprosjekter preger også årets festival. Blant samarbeidspartnerne er Teater Innlandet, Teater i Glomdal, RingsakerOperaen, dramalinja på Stange vgs. og Teatret Vårt i Ålesund. Teater i Glåmdal deltar med en forestilling av og med Sten Bjørge Skaslien Hansrud, basert på Tommy Skoglunds bok «Våkne som en del av naturen».

«Laboratorium» er et programinnslag som går flere dager; dette er festivalens åpne scene, der scenekunstnerne presenterer ferske ting de forsker på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke