23. aug
Jubileumsår: Arrangementene begynner å komme på plass til årets Vidar Sandbeck-jubileum.
 
Over 30 Sandbeck-arrangement er klare
Med et budsjett på mellom tre og fire millioner, og med 30 arrangement så langt på lista, er den ytre rammen lagt for årets feiring av 100-årsjubilanten Vidar Sandbeck.

Publisert: 16.jan.2018 12:30
Oppdatert: 16.jan.2018 14:02

– Fortsatt vil det komme inn en rekke arrangement på kalenderen fra hele landet. Men dette er en god start, sier Caroline Rolstad, som er kultursjef i Åmot og leder for Sandbeck-jubileet. Mandag ble den foreløpige arrangementsoversikten presentert.

– Nå håper vi at alle skal melde inn sine arrangement over hele landet, sier hun.

– Et par store arrangement av nasjonal karakter jobbes det fortsatt med. Men lokalt er det klart at de årlige Sandbeck-dagene i juni kommer til å bli et høydepunkt, sier hun.

– Sandbeck-dagene blir i år ekstra festkledd med gallaforestilling, utdeling av Sandbeckprisen, storslagent korstevne og mye mer. Flere plateslipp, forestillinger og konserter er klare, og mer vil det komme.

nye SIDER

– Mest kjent er nok humoristen Sandbeck, sier Caroline Rolstad. – Men i løpet av året vil mange få oppleve andre og mer poetiske sider av hans kunstnerskap.

– Vidar Sandbeck snakker til små og store. Hans budskap om å finne glede og skjønnhet i det nære og enkle, er mer aktuelt enn noensinne. Gjennom jubileumsåret ønsker vi å vekke en ny nysgjerrighet for Sandbecks viser og litteratur, sier Caroline Rolstad.

Også for unger og ungdom legges det opp til en bred Sandbeck-satsing i løpet av året. Sandbeck skal aktualiseres både under UKM i Hedmark og Volumfestivalen i Elverum.

I tillegg skal familieforestillingen «Jul i Myra» settes opp på Rena i desember, basert på Sandbecks barnebok med samme navn.

Hamar

Det meste av det som skal skje, vil finne sted i Åmot. Men noen arrangement blir det også i Hamar. Et av dem er seminaret «Sandbeck og den nordiske visetradisjonen», som holdes i regi av Høgskolen i Innlandet 31. mai og 1. juni.

Årets festspillutstilling er også i Hamar. Mona Grønstad stiller i Galleri EKG i august. Grønstad er selv fra Åsta i Åmot, og viser akvareller inspirert av Sandbeck på utstillingen «Alle elver renner mot havet».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke