18. aug
Øver til Annie: Denne uken er Breakalegs danse- og dramakurs for de yngste. Fra venstre: Tyra Wien, Helene Holt Engstad, Karna Sundby Haugen, Maja Lochert, Elisabeth Grindheim Christensen. Foto: Anders Grobstok dalen
 
Øver intensivt til Annie
21 barn i alderen 9- 14 år har inntatt Hamar Teater og Breakalegs sommerskole. Allerede på lørdag er premieren.

Publisert: 25.jul.2017 18:17
Oppdatert: 25.jul.2017 18:20

– Ok, bildet er «halloween»! roper teaterpedagog Linda Moldal Andersen til de fire gruppene med barn og ungdom, som umiddelbart begynner å stille seg opp og lager et scenebilde med karakterer og handling de forbinder med allehelgensaftenen.

– Og forstørr alt på neste bilde! beordrer Andersen igjen, og alle de små skuespillerne blir plutselig ekstra skumle eller redde.

– Bra! Nå er bildet «Miss Hannigan kjefter på barna på barnehjemmet». Sett i gang!

Setter opp ekspress-Annie

Det er god stemning i kommunestyresalen på Hamar Teater, hvor den yngste sommerskolegruppen har begynte en fem dager lang intensivøvelse, som skal resultere i musikalen «Annie» på storscenen på lørdag. Jentene Tyra Wien, Helene Holt Engstad, Karna Sundby Haugen, Maja Lochert, og Elisabeth Grindheim Christensen har satt seg ned med en liste over scener de skal prøve seg på.

– Nå skal vi lage bilder ut av en historie. Hvis det for eksempel står «Barnehjemsbarna vasker» skal vi lage det bildet, og bygge ut fra det, sier Engstad.

– Og så har vi prøvd å få inn Skavlan i stykket. Det er det voksne humorprogrammet, med han rare fyren som prøver å snakke svensk, sier Lochert.

– Vi skal bli kjent med handlingen, og så går vi ut ifra disse «frys-bildene» når vi begynner å lage replikker og handling. På den måten får barna et eierforhold til stykket, sier Moldal, og legger til at de lager sin egen versjon av den velkjente musikalen.

– Ferdig! roper en av gruppene, men får raskt svar fra instruktøren:

– Ferdig? Man er aldri ferdig. Man kan alltid forbedre!

Bygger selvtilliten

Dette er det 13. året på rad at Moldal og dansepedagog Annette Brandanger arrangere sommerskole med dans og teater i sentrum.

– Vi holder på fra klokka ni om morgenen til halv fire på ettermiddagen. Barna selv synes det er for korte dager. Vi synes det er akkurat passe, ler Brandanger.

– De får en masse improvisasjonsoppgaver for å ha noen verktøy å jobbe med for å kunne skape ting selv. På denne måten får barna være kreative og komme med forslag og løsninger på ting, og ikke minst få litt selvtillit på scenen, så de virkelig kan spille ut, sier Brandanger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke