19. aug
KARISMATISKE: Adele Halten på harpe og sang og forteller og sopran Åsa Nordgren (nærmest) lokket nesten 200 til bamsekonsert lørdag. Begge foto: Benedicte Nylund
 
Overfull bamsekonsert
Lørdagens bamsekonsert i Festiviteten var så populær at Adele Halten og Åsa Nordgren måtte sette opp ekstraforestilling.

Publisert: 15.okt.2011 17:09
Oppdatert: -
Salongen i det gamle rådhuset var rett og slett ikke stor nok for den enorme pågangen lørdag ettermiddag.

Da ble det to forestillinger i stedet for en. Det gledet fem år gamle Jonatan og broren Benjamin Bern Johnson. Pappaen, Hans Christian Johnson forteller at de måtte vente på ekstraforestillingen siden det var fullt da de kom. Men de tok ventingen med et smil og koste seg med bolle i foajeen.

Harpetussa er en musikkdramatisk forestilling som inneholder mystikk, nordisk mytologi og nordiske romanser. Publikum møter prinsessen fra slottet og flere andre mytiske figurer. Åsa Nordgren er forteller og noen av rollene. Adele Halten spiller harpe og synger litt hun også. Barna inviteres med i konserten gjennom å gjenta ord, lyder og rytmiske øvelser. Det var tydelig at dette var lettest for barna på første rad. De satt nærmest Adele og Åsa og våget å slippe seg løs. For barna bak ble det nok litt skummelt, selv med bamsen i hånda.

Forestillingen, eller konserten «Harpetussa, prinsessen med harpen» var rettet mot barn fra tre til fem år. Med hvite kjoler, glimt i øyet og et lekent språk formidlet Adele Halten og Åsa Nordgren eventyret sitt på en fin måte. Med en harpe og ellers enkle rekvisitter bestående av et grønt golvteppe, et eple, noen blanke steiner og en sommerfugl holdt de stort sett på oppmerksomheten fra barna.

Musikken i konserten var fra blant andre Edvard Grieg, Wilhelm Petterson-Berger, Agathe Backer Grøndahl, Henry Purcell, Georg Friedrich Händel og Claude Debussy. Det skapte variasjon i forestillingen. Barna ble også med på enkle rytmeøvelser som å klappe i hendene. De fikk også lære noen ord på svensk og dansk som de uttalte høyt.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke