23. aug
For alle: Disse gutta vil vise at også en fotballpub kan være ren, pen og hyggelig. F. v: Gudbrand Kjøs, Kristian Liljan, Espen Solheim Røhne, Morten Wormdal, Atle Hanum og Lars Erik Nordrum.Foto: hanne mette walhovd
 
På dugnad for Docile
Dociles tid som brun bule er forbi. Nå forvandles stedet til en lys, delikat og rocka fotballpub, med det beste innen lyd og lys.

Publisert: 08.jun.2012 13:11
Oppdatert: -

Hamar
De ni kompisene har lenge snakket om hvor kult det hadde vært og drevet en pub sammen. Så flyttet mange av dem tilbake til Hamar, og plutselig kom telefonen som skulle sette drømmen ut i live; «vil dere overta Docile?»

Lyst og lekkert

«Selvfølgelig vil vi det», tenkte de. Så gikk alt veldig fort. De forhandlet seg fram til en grei kjøpesum for puben, fikk en levelig leie og satte i gang. Nå har de jobbet natt og dag i fjorten dager for å kunne åpne Docile kontor & pub til EM i fotball. Forhåpentligvis åpner døra klokken 17 i ettermiddag.
- Det var ordentlig slitent her. Vi har fjernet tre fulle containere med inventar og møkk, sier Espen Solheim Røhne.
Veggene har fått tre strøk med lys maling og toalettene har fått seg en real skrubb. Golvet skal også fikses før åpningen.
- Så det blir nok jobbing i natt også, sier Kristian Liljan, og innrømmer at han er litt trøtt etter å ha sovet fire-fem timer hver natt de siste to ukene.
På golvet står fortsatt malingsspann og verktøy. En 60 tommer flunkende ny flatskjerm står klar til montering. Et 120 tommer stort lerret med prosjektor skal også opp på veggen. Gutta gleder seg også til å kunne utfordre kundene med el-dart.

For alle

Tre av kompisene - Kristian Liljan, Åsmund Snortheim og John Birkeland Hansen - spiller alle i hardrockbandet Dunderbeist. Alle ni er over gjennomsnittet opptatt av fotball, rock og konserter, og de har en klar formening om hva slags sted dette skal bli.
- Docile skal bli den fotball/rockepuben som jeg føler at byen mangler. Vi ønsker å vise at en fotballpub også kan være ren, pen og hyggelig for alle. Planen er å vise fotball hver dag, samt spille publikumsvennlig, klassisk og moderne rock, sier Espen Solheim Røhne.
At alle har svært ulike bakgrunner og kan forskjellige ting, har vært et stort pluss i dugnadsperioden. I juli skal håndverkere inn for å oppgradere Docile ytterligere. Da blir det nytt kjøkken, nye rør og nye toaletter.
- Kanskje blir Docile også kafé når Kirkebakken stenges for trafikk, spekulerer Solheim Røhne.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke