23. aug
Munch-lag: Bakerst fra venstre Bente Hagen (virksomhetsleder for kultur, informasjon og service i Løten), Stine Skrutvold Skjæret (kommunikasjonssjef Anno museum), Iselin Jonassen (ordfører Vågå), Fredrik Skjæret (regionrådsgiver for Hamarregionen), Bente Elin Lilleøkseth (ordfører Løten kommune), Dag Lindvig (eier og driver av Gamme-Kleppe), Foran fra venstre: Ole Erik Bjørnstadhaugen (reiselivssjef i Nasjonalparkriket), Maria Sætersdal Remøe (prosjektleder) og Merethe Sandum (reiselivssjef i Hamarregionen Reiseliv),Foto: Hamarregionen Reiseliv
 
På lag for Munch
Løten kommune og Hamarregionen Reiseliv er blant dem som nå vil styrke sin satsing på Edvard Munch fram til åpningen av det nye Munchmuseet i Oslo i 2020.

Publisert: 09.okt.2017 20:27
Oppdatert: 09.okt.2017 20:29

– Nå må vi i Innlandet tørre å satse enda mer på Munch, sier reiselivssjef Merethe Sandum.

For Munchmuseet og Nasjonalmuseet flytter begge inn i nye lokaler sommeren 2020, noe som er ventet å medføre et storinnrykk av turister fra fjern og nær. Det vil også Løten være forberedt på, og klare til å ta imot, sier Maria Sæterdal Remøe, som er nytilsatt prosjektleder for Munch-satsingen.

– Nå gjelder det å være forberedt på å ta imot Munch-interesserte turister som ønsker å oppleve mer av kunstneren, på stedene hvor han oppholdt og som hadde en vesentlig betydning for ham, sier hun. Og da står naturlig nok fødestedet Løten sentralt, pluss Vågå, hvor familien har viktige røtter.

Nærmere bestemt er det den «nordlige rute» i Munchs univers som nå skal utvikles videre.

startet i 2013

I forbindelse med Munchs 150-årsjubileum i 2013, ble det opprettet et Munch-nettverk, bestående av ni kommuner, samt Munchmuseet og Nasjonalgalleriet i Oslo.

Nå vil kommunene Løten og Vågå satse videre på sin tilknytning til Edvard Munch. Kommunene, med tilhørende fylkeskommuner og regionråd, har gått inn med midler til å støtte et seks måneder langt forprosjekt i regi av Hamarregionen Reiseliv og Nasjonalparkriket.

I løpet av forprosjektet skal det jobbes med produktutvikling og en felles strategi fram mot åpningen av det nye Munch-museet i 2020.

– Vi har allerede nå flere spennende aktører, koblinger og delprosjekter knyttet til den nye satsingen. Det er utrolig gøy å kunne jobbe med å utvikle dette videre», sier Maria Sætersdal Remøe.

Nordlig rute

Nå er det spesielt «den nordlige rute» som skal utvikles, forteller reiselivssjef Merethe Sandum.

– Den sørlige ruten er allerede godt utviklet. Nå er det den nordlige, med Løten og Vågå sentralt, som vi skal jobbe spesielt for.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke