25. aug
Bukkene Bruse på Badeland: Til Hamar med to forestillinger 3. februar..
Foto: L-P Lorentzen
 
På Riksteatrets topp
Riksteatret har slått til kraftig i Hamar kulturhus. Av Riksteatrets 70 faste spillesteder, er Hamar en av dem som selger aller best.

Publisert: 21.jan.2016 10:39
Oppdatert: 21.jan.2016 10:40

– Siden vi begynte å spille i Hamar i april 2014, har det vært et av våre beste spillesteder, sier Riksteatrets produksjonssjef Ingvild Hellum, som selv er fra Vang, og gjorde her sine første teatererfaringer med barne- og ungdomsteater.

– Hamar er en av de tre-fire som selger aller best, og var i høst nest best, forteller Hellum.

Ekstraforestillinger

Og pågangen på Riksteatrets forestillinger ser ut til å fortsette i vår også.

9.2 februar spilles «Bukkene Bruse på Badeland» i kulturhuset. Her er det satt opp to forestillinger, og det er få billetter igjen til den ene.

Ekstraforestilling er nå også satt opp med Are Kalvøs forestilling 2. april, for det er bare få billetter igjen til den første forestillingen.

Utsolgt er forestillingen «Fortrolige samtaler», med Liv Ullmann som regissør for teaterversjon av Ingmar Bergmans «Enskilda samtal». Det er et stoff Ullmann allerede har filmatisert med stor internasjonal suksess.

Den fjerde av Riksteatrets forestillinger i Hamar i vår er Shakespeares «En midtsommernattsdrøm 24.2.

Fire i halvåret

 Hamar får stort sett fire forestillinger i halvåret, og det kommer nok til å fortsette, sier Ingvild Hellum.

– For vi spiller så mye vi kan på de stedene som selger godt. Og slik har det vært helt siden starten i Hamar for snart to år siden.

Riksteatret gjør 400 forestillinger i året, som skal fordeles på ca. 70 steder. I tillegg til Hamar, dreier det seg i Hedmark om Elverum, Kongsvinger og Tynset, etter at Rena gikk ut som fast spillested.

Ingvild Hellum har også lagt merke til at interessen er jevnt stor i Hamar, samme hva slags sjanger som settes opp. Fra den ganske uvante «Folkestyre», til de lettere oppsettingene som komedien «Litt av et par».

Som tidligere hamarsing passer hun fortsatt på å få med seg en og annen oppsetting av Teater Innlandet, som Ibsens «Hedda Gabler» i fjor høst.

– Den var kjempefin, og jeg er fan av Lars Erik Holter, sier hun.                

Denne saken var også på trykk i Hamar Arbeiderblads papiravis 21.januar, da med feil bilder. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Litt av et par: Riksteatrets oppsetting høsten 2014 med Sven Nordin og Nils Vogt.
Foto: Hanne Maren Torpen Hogstad
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke