24. aug
SUKSESS: Tømmerstock i Brumunddal ble nok en gang en publikumssuksess. Men nå må arrangøren la 70-tallsheltene få hvile.
 
På tide å hvile 70-tallsheltene nå
TØMMERSTOCK: Det på tide å forlate 70-tallsnostalgien dersom festivalen skal fortsette suksessen i Brumunddal.

Publisert: 14.aug.2016 12:51
Oppdatert: 15.aug.2016 06:40

Et DumDum Boys i praktslag og den energiske popyndlingen Sondre Justad berget årets Tømmerstock rent musikalsk.

Brumunddølene fortsetter å møte opp i tusentall for å høre gamle helter, men den litt for slappe stemningen blant publikum fredag og lørdag bør få festivalsjef Rune Myhren til å tenke nytt.

Splitter pine for et show

Sweet, 10CC, Uriah Heep, Joe Lynn Turner, Manfred Mann og Saga er god rockhistorie, men ikke mer enn det – fire tiår etter at bandene herjet hitlistene.

Prepple Houmb lagde hull i himmelen med en vill en da han med splitter naken overkropp leverte en av de beste konsertene jeg har opplevd med DumDum Boys. Kanskje slekta fra Brumunddal foran scenen ga et ekstra kick. Publikum brølte som en V8-åtter da Mmmmmmmmmmetalic hvit dundret ut over høyttalerne.

DumDum Boys knallsterke show viser at Tømmerstock gjør helt riktig med å satse norsk og stort – akkurat som Åge og Hellbillies også tok publikum med storm foregående år.

Til ungdommen

Sondre Justad fra Lofoten kan gjerne komme tilbake neste år. Like energisk som Prepple, med gode låter, ung, frisk og med en scenesjarm ala Robbie Williams har denne mannen ei lys framtid.

Festivalsjef Rune Myhren mener ungdommen svikter Tømmerstock. Han tar feil. Det tar tid å etablere torsdagen som ungdommens konsertkveld. Artistene leverte og det merket ungdommene seg.

De godt voksne fikk sitt og vel så det. Vamp har sine tilhengere. Det blir aldri feil, men dessverre for kjedelig. Vamp passer bedre på storgårdskonserter med et lydhørt publikum sittende på fluktstol.

Attityde på scenen

Artistene på årets Tømmerstock viser at attityde og gjenkjennelse trumfer flinkhet. Airplayin-musikerne spilte vanvittig bra, men låtene blir fremmede for publikum. Og vokalisten Tommy Funderburk har nok hatt større kvelder foran mikrofonen.

Hva nå, Tømmerestock? Det er på tide å svi av noen millioner på en toppartist august 2017. Hamar viste vegen med Sting-suksessen. Sats heller på to store artister/band i løpet av helga heller enn tre artister på kveld.

Tre konserter (klokka 19,21 og 23) på hovedscenen er ikke nødvendig.

Country-storhet

Det er på tide med en stor countryartist som Alan Jackson, Keith Urban eller Brad Paisley. Sistnevnte har lovet å spille på Countryfestivalen i Seljord neste sommer.

Fredag kveld må plakaten toppes av et stort, nordisk navn. Hva med First Aid Kit, Sivert Høyem eller Violet Road? Hva med folkekjære Kim Larsen?

Med rundt 7.000 festivaldeltakere i helga kan omsetningen ha passert sju millioner kroner med dagspasspris på 650 kroner.

I dette regnestykket inkluderer jeg en alkoholomsetning på mellom 1,5 og to millioner kroner basert på at 5.000 festivaldeltakere kjøpte fire alkoholenheter hver i løpet av helga. Tømmerstock-ildsjeler jeg snakket i går poengterer at dette er et meget edruelig anslag.

Liv i gatene

80 kroner for en boks øl er det god avanse på. Tømmerstock tjente nok en gang penger på et utmerket arrangement, der logistikken fungerte perfekt.

StockLive-scenen fungerte også godt. Sonic Debris samlet et stort publikum med sine 80-tallssalgere samtidig som 10CC spilte på hovedscenen. Det er til å forstå at Tømmerstock vil introdusere sitt eget konsertområde i Nygata.

Tømmerstock, glem Strandsaga! Byen med sine torg fungerer optimalt for denne festivalen.

For tredje året på rad kan vakter og politifolk oppsummere at det igjen har vært en rolig festival uten fyllebråk og andre ordensforstyrrelser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke