23. aug
 
Besøket på Hamar teater er på veg opp igjen
Det ble et godt år for Hamar Teater. Antall besøkende gikk fra 8.000 i 2016 til nærmere 11.000 i 2017.

Publisert: 24.jan.2018 20:01
Oppdatert: 24.jan.2018 20:09

Det nye og storslåtte kulturhuset på Stortorget har en eldre lillebror/lillesøster litt lenger borti gata: Hamar Teater. I ti år har nærmiljøet kost seg med scenekunst i «huset med det rare i». Nå sist med egen monologfestival, og i jula med både romjulsteater og konserter.

– Det ble en bra økning fra året før, men 2016 var jo også et dårlig besøksår på grunn av mye ombygging her, sier daglig leder Hamar Teater, Inga-Live Kippersund.

Hun og broren Anders Kippersund forteller at besøket på det meste har vært på mer enn 14.000 i året, at 2016 ble et spesielt år – men at alt er på veg tilbake med 2017-tallene.

Som vanlig ble det et år med mange forskjellige aktiviteter i Hamar Teater, med teater, selvsagt, men også med mye annet, som eksempelvis konserter, show, opera, festivaler, revy, dans, til og med en platemesse.

Variert – som alltid

– Det er et variert tilbud, som det alltid har vært, som i tiden på Tangen samfunnshus, ja, vi vil jo gjerne være litt samfunnshus- aktig, og vi prøver å ha et åpent hus, sier Anders Kippersund, som er daglig leder for Turnékompaniet.

– Og vi har både våre egne produksjoner og vi leier ut.

Søsknene har mange gode minner fra 2017, og kan gjerne nevne høstkomedien «Hamar 2038» og romjulsteatret «Soria Moria» – men mest av alt er de kanskje fornøyd med at huset fungerer igjen etter ombyggingen.

Årsrepertoar

Kommende år byr på mer. Absolutt med de faste innslagene, men Inga-Live og Anders Kippersund trekker fram Peer Gynt-satsingen (première i mars) til Hamar Teaters barne- og ungdomsteater (HBUT), en gruppe på hundre skuespillerglade fra seks til ni år.

– Vi ønsker også å programmere forestillinger inn i de mindre salene, ha et repertoar som strekker seg over et år, ikke kun ha noen få store forestillinger, som er låst frast til den store scenen, sier Kippersund.

Aktuelt på scenen akkurat nå: «Henrik Wergelands drama Den indiske Cholera og imperialisme» søndag 28. januar. Foredrag. Pause med servering. Og ei gruppe fra Hamar Teater som viser utvalgte scener, med instruktørkommentarer av Anders Kippersund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke