17. aug
Tilbyr Høykvalitets Musikkstrømming: Pål Bråtelund, produktutvikler i WiMP, lansere hjertebarnet sitt: musikkstrømming med CD-kvalitet.Foto: WiMP
 
Pål vil revolusjonere musikkstrømmingen
- Hvorfor strømmer vi filmer i HD, men hører fortsatt på MP3? undret musiker og produktutvikler Pål Bråtelund i Wimp. Nå lanserer han verdens første internasjonale musikktjeneste med strømming av musikk i cd-kvalitet.

Publisert: 27.okt.2013 08:47
Oppdatert: -

Pål Bråtelund var med på oppstarten av musikktjenesten Wimp for åtte år siden. I fjor kom han tilbake som produktutvikler, og begynte umiddelbart på hifi-prosjektet.
- Det var ikke veldig unaturlig at dette var det første jeg grep fatt i da jeg kom inn igjen. Jeg har bakgrunn som musiker og produsent, og vet hva det vil si å høre musikken i dens opprinnelige form. forteller Bråtelund.
- Datareduserte formater, som MP3, barberer vekk litt i alle kanter for å få filen mindre. Det er dette formatet som vanligvis brukes på internett. Systemet tar bort en del av de lydene man hører minst hvis de forsvinner, sier Bråtelund, som er overbevist om at musikkjennere, og ikke minst musikere, vil like den nye måten å direkteavspille musikk fra nettet.

Tror det blir standarden

Wimp HiFi, som første internasjonale musikktjeneste, tilbyr nå musikkstreaming i cd-kvalitet.
- Vi regner med at dette på sikt vil bli like utbredt standard som HD har blitt for tv. Fram til nå har all digital musikk vært tilbudt i komprimert form - der en del av musikken rett og slett går tapt på vegen. For første gang kan forbrukerne nå derfor oppleve musikken slik den ble produsert i studio - via streaming, sier Bråtelund, og forklarer at det er tilgangen på høyhastighets bredbånd som har gjort det nye formatet mulig.
- Man kan si at MP3 kom som en lyd av nødvendighet. Når man satt med et gammelt modem som tikka og gikk, og tok et minutt på å laste ned forsiden på VG-Nett, var det en selvfølge at man måtte snu seg etter en løsning for å få musikkfilene mindre. Ideen kom i fjor da jeg kunne strømme filmer fra Netflix direkte på Ipaden min; «Hvorfor kunne jeg ikke strømme musikk med cd-kvalitet?».For min egen del har det blitt vanlig å sette på musikk når jeg skal jogge, jobbe eller gjøre egentlig hva som helst. Men det å bare sette seg ned og høre på musikk som en aktiv ting har forsvunnet litt, sier Bråtelund.
- Nå ønsker vi å sette selve lytteropplevelsen i fokus igjen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke