22. aug
 
Påskepresanger
Den som leter etter påskegodteri bør sjekke Hamar Teater. Tirsdag 11. april rigger Nor-Døst for «Blood Sweat & Beat(les)» og lørdag 15. april er det Meer.

Publisert: 31.mar.2017 21:00
Oppdatert: 31.mar.2017 21:07

Hamar popprogorkester Meer er skrytt opp i skyene av Hamar Arbeiderblad mer enn en gang. I påsken kommer musikerne ut av snekkerbua, hvor de nå skriver på låter til sitt andre album, for å opptre på Hamar Teater. Det første albumet fikk en 5-er, med følgeteksten «Meer er et band som virkelig innfrir hva navnet lover». Nå lokker bandet med «store muligheter for å høre splitter ny musikk denne kvelden, lørdag 15. april.

Lang liste

Noen dager tidligere, tirsdag 11. april, skal det handle om Blood Sweat & Tears og Beatles. Bandet Nor-Døst har flere sterke produksjoner å vise til, med «The Wall» med Pink Floyd-musikk (-96), «A night in Queensland» med Queen-musikk (-97), «Eight days a week» med Beatles-musikk (2003), «Blowin» med Bob Dylan-låter (2008), «The Boss, The King and The Man from Mars» med Springsteen, Jackson- og Bowie-låter (2010), «Under Pressure» med Bowie-låter (2012), «Bowiebonanza» (2013) og «Z» med Zappa-låter (2014).

– Hvorfor Blood, Sweat & Tears og Beatles, Kåre Nordseth?

– Blandingen av BS & T og Beatles var det Alf (Kippersund Nordseth) på slagverk som kom opp med – og vi tenkte med en gang at låter med Blood Sweat & Tears og Beatles passer godt sammen. Nor-Døst gjorde egne arrangementer på Beatles-låter på en produksjon i 2003 og noen av disse er tatt fram igjen nå. Blood Sweat & Tears har vi aldri gjort før, men hatt et forhold til i alle år.

Spennende

Eksempler på låter som skal framføres er «Go down Gambling», «Lucretia Mac Evil» og «Spinning Wheel» (BS & T) – og «Martha my Dear», «Day Tripper» og «Paperback Writer» (Beatles).

– Og om du skulle lokke publikum med et godt argument for å komme, hva ville du si da?

– Dyktige musikere fra hele fylket med interessante arrangementer på kjente låter. Alltid spennende å høre hva disse kan få til når det legges til rette for gode øvinger med høye krav.

På scenen

På scenen for Meer stiller: Knut og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal (vokal), Eivind Strømstad (gitar), Åsa Ree (fiolin), Ingvild Nordstoga Eide (bratsj), Ole Gjøstøl (piano), Morten Strypet (bass), Mats Lillehaug (trommer)

På scenen for Nor-Døst stiller: Unni Strypet Ligård, Elisabeth Erlien Ruud og Torkil Storli (vokal), Knut Solvang og Ole Ronny Tyseng, Helge Flatgård (tangenter), Simen Wie (bass), Alf Kippersund Nordseth, Olav Slagsvold, Tom Erik Antonsen og Kåre Nordseth (blåsere).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke