19. aug
POPULÆRE JAZZMUSIKERE: Terje Rypdal (t.v.) har i flere år hatt tett samarbeid med den danske trompetisten Palle Mikkelborg (t.h.). Fredag. 11 mai kommer de til Hamar. Foto: Oliver Heisch
 
Palle klar for AnJazz
Det nye trioen Palle Mikkelborg, Terje Rypdal og Marius Rypdal er klare for årets AnJazz-festival.

Publisert: 01.mar.2012 06:30
Oppdatert: -

HAMAR
- Endelig fikk vi napp, sier en strålende fornøyd Anja Katrine Tomter.
Hun har startet presentasjonen av årets artister. Jazzfestivalen, som finner sted i Hamar sentrum med base i Hamar Gamle Rådhus 9.-12 mai, har annonsert Palle Mikkelborg trio som ett av årets store navn.

FIKK ENDELIG NAPP

Den danske trompetisten og komponisten Palle Mikkelborg har mottatt et stort antall priser og utmerkelser, og er et av de fremste navn innen dansk jazz. Hans store verk «Aurora», med Miles Davis som trompetsolist, vant to Grammy-statuetter.
- Vi er veldig glade for at vi endelig kan presentere Palle Mikkelborg på AnJazz. Vi har jobbet for å få han hit noen år nå, men sånne store artister fyker jo alltid rundt i verden, og det er vanskelig å få datoer til å klaffe, forteller Tomter.
- Og det var jo utrolig mor- somt når vi fant ut at han fikk Rypdal med på laget. Dette blir en tett og nær konsert i verdensklasse.

Far og sønn Rypdal

Foruten Palle Mikkelborgs mangeårige musikalske partner Terje Rypdal, er også sønnen Marius Rypdal med på sampling og elektronikk.
Marius Rypdal har spilt med faren sin på blant annet «Vossa-brygg»-konserten under Vossajazz i 2003 og «Havet», en konsert Terje Rypdal hadde med 150 andre musikere ved Lindesnes fyr i fjor.Marius har også gjestet distriktet som perkusjonist for blant andre Gaute Ormåsen og moren Inger Lise Rypdal gjentatt ganger de seneste årene.

SLIPPER EN OG EN ARTIST

I fjor var det den tiganger Grammy vinnende artisten Bobby McFerrin og sørafrikaneren Melanie Scholtz som var de største trekkplastrene på den årlig jazzfestivalen, men Tomter holder foreløpig kortene tett til brystet om hva årets publikum har i vente.
- I fjor presentere vi hele programmet i desember, men nå skal vi holde dem på pinebenken ved å slippe en og en artist, smiler Tomter.
- Det eneste jeg kan si er at i år er det flere nasjonaliteter representert enn noen gang, avslører Tomter, og nevner land som Danmark, Sverige, Polen, Storbritannia og USA.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke