19. aug
 
Se hva avisene skriver om Unge Ferrari i Spektrum
Betongen ristet rundt Stig Joar Haugen (27) fra Hamar. 8.000 fans festet i Oslo Spektrum med Unge Ferrari og kameraten hans, Arif.

Publisert: 04.des.2017 08:23
Oppdatert: 04.des.2017 08:29

«Hvis gulvet i Oslo Spektrum tålte denne gigantfesten, så tåler det alt», skrev Dagbladets anmelder.

Og: «To timer med to av landets mest spennende artister og et publikum av episke dimensjoner.»

STERK DAG

For Stig Joar Haugen åpnet fredagen med en tretten, 13!, siders reportasje i populærmagasinet «D2» (Dagens Næringsliv). Etter ti–tolv «warm-ups» sto de der på drømmenes scene, Unge Ferrari og Arif. Foran en kok av fans i Oslo Spektrum.

Så hamret det løs i et par timer; også gjestet av Karpe Diem og av kameratene i Nora Collective.

«Vanvittig, helt insane, til og med Karpe dukket opp. Vi ble helt blåst av banen», rapporterte de som sto nede på betongen.

PUBLIKUMSFEST

Anmelderne rapporterte også om en skikkelig publikumsfest, men terningkastene viste to firere (Dagbladet og Aftenposten) og en treer (NRK). Masse skryt fikk de, Unge Ferrari og Arif, men også litt trekk.

I anmeldelsen til nrk.no ble det jubel for festen:

«Det er gøy når folk går bananas under «Lianer», «Fleksnes», «Alene», «Flammer». Energien, dynamikken og kjemien mellom Arif og Unge Ferrari blir heldigvis bedre og bedre med tiden.»

Men trekk for nedslaget:

«BBB» er siste låt ut, og her rakner det. Det blir hakk i skiva, for de spiller den igjen. Og igjen? Jepp, og igjen.»

Fra fansen ble det meldt at greia var å slå rekorden fra Bergen (seks ganger avslutningslåta), men at det dessverre ikke ble tid.

HOVEDPERSONENE

Og fra Aftenpostens utsendte:

«Allsangen fra salen når likevel et foreløpig toppnivå under «Sulten». Midtveis blir det et race gjennom låter med flere gjesteartister som hentes inn én etter én. Her mister de tidvis det solide grepet på publikum. Leslie Tay er innom, Philip Emilio og Seyem, blant andre. Tomine Harket høres knapt over et syngende hav av mennesker. Så til det store øyeblikket: Karpe Diem dukker opp. Men det er likevel kun to hovedpersoner i kveld, og de mest forløsende øyeblikkene kommer når Unge Ferrari og Arif står sammen på scenen.»

Etterpå bar det ut i Oslo-natta; noen for å roe ned, andre for å skyte opp flere raketter. Hovedpersonene hadde invitert til afterparty.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke