25. aug
Sulten Jury: Bak f.v. Einar Busterud og Henriette Enger. Foran F.v. Tonje Ofstad-Pettersen og Live Giset. Juryen forteller at de gjerne tar imot smaksprøve.
 
Pepperkake-Hamar
Velg ut ditt favorittbygg og finn fram kjevle og forkle. Nå skal Hamar bakes i pepperkakeformat.

Publisert: 02.nov.2016 17:30
Oppdatert: 02.nov.2016 17:34

For tredje år på rad arrangerer Hamar kulturhus konkurranse i pepperkakebaking. Konkurransens mål er som vanlig å lage Hamar by i pepperkakeformat, og juryen består i år av Kakekrigen-vinner Tonje Ofstad, ordfører Einar Busterud, Live Giset fra Hamar Sentrum AS, kulturhusleder Terje Gloppen og utstillingsprodusent Henriette Enger.

Etterlyse smaksprøver

– Vi ble utrolig imponert over alle bidragene som kom inn i fjor, men jeg må si at det kom inn skuffende få smaksprøver, smiler Einar Busterud.

Juryen forteller at de vektlegger alt fra kreativitet og vanskelighetsgrad til utførelse og smak nå de skal vurdere de ulike pepperkakehusene. – Utstillingen ble utrolig bra i fjor. Noen av pepperkakehusene var veldig proffe, men vi fikk også inn søte og artige bidrag, sier Live Giset. Juryen forteller videre at de ønsker seg pepperkakeversjoner av alle mulige bygg, og de oppfordrer både store og små bakere til å delta i pepperkakebakingen.

– I fjor kom det inn pepperkakehus fra nesten 40 ulike bidragsytere. Det var barnehager, skoleklasser, bedrifter og vanlige familier, forteller utstillingsprodusent Henriette Enger.

– Vi har lagt merke til at denne konkurransen har blitt brukt som en aktivitet over flere generasjoner, og det oppfordrer vi folk til å fortsette med; at familier og folk samles for å få til noe sammen, sier Busterud.

Høytidelig åpning

Påmeldingsinformasjon finnes på kulturhusets nettsider, og siste frist for påmelding er 17.11.

– Pepperkakebyen er den fineste julepynten man kan få tak i, og i fjor lyste den opp hele kulturhuset. Foajeen var stappet med folk som ville kikke gjennom hele julen, forteller Enger. Hun er klar på at de ønsker så mange bidrag som overhodet mulig.– Dette huset vil forhåpentligvis bugne av pepperkaker, og det finnes ingen begrensninger for hvor mange pepperkakehus det er plass til, sier hun.

Juryen forteller at utstillingen åpnes på høytidelig vis i forkant av julegrantenningen på Stortorget 26.11. og at de kan friste med en solid premie i form av middag og forestilling til vinneren, eller vinnerne, av konkurransen.

– Vi legger til rette for at premien kan passe til hvem som helst, sier Enger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke