22. aug
Sprekt: Per Bekkevold høstet latter og applaus, og var godt fornøyd med responsen under Revy-NM på Høylandet.Alle foto: Bjarte Ytre-Arne
 
Per laget gøy på landet, ble mottatt med jubel
Da Per Bekkevold fra Løten åpnet morgenkåpa og viste fram utstyret sitt, fikk han 1.500 tilskuere i salen til å juble og gapskratte. Nummeret hans, Misjonæren, slo an.

Publisert: 15.jul.2013 10:11
Oppdatert: -

Det holdt likevel ikke til finaleplass i NM i Revy på Høylandet lørdag kveld. For i år var konkurransen tøff.
De som har fulgt revyfestivalen siden starten i 1983, mener at nivået aldri har vært høyere. Men for Nordbygdarevyen og Per Bekkevold var det likevel en seier å bli uttatt og invitert til å delta på en av de fem kvalifiseringsforestillingene på festivalen. «Misjonæren» var blant de 100 revynumrene som kom gjennom nåløyet, av over 300 påmeldte innslag fra lokalrevyer landet rundt.

Frisk og modig

Nummeret er skrevet av Åge Rendalen, og er en monolog der en litt frustrert mann prøver å gå offensivt til verk overfor kona som har lest seg gjennom boksuksessen «Fifty Shades of Grey», og etter det forlanger litt mer fres og frekkhet innført i det hjemlige samlivet.
Det er en frisk og modig løsning Per Bekkevold presterer, - der han framstår på scenen i det digre sirkusteltet, etter hvert kun iført tigershorts og diverse «hjelpemidler». En ganske stor rollekontrast til dagliglivet som lånekonsulent i Sparebanken Hedmark.

Har fått med seg det meste

- Jeg er kjempefornøyd. Instruktøren ga meg svært gode tilbakemeldinger, og jeg synes da responsen fra salen var tålelig bra, sier en glad og lettet Per Bekkevold, etter sin scenedebut på Revyfestivalen.
Sammen med 13 andre fra gjøglergjengen i Nordbygda, har de tilbrakt festivaldagene i leid hus på Høylandet. Og fått med seg det meste av forestillinger og andre publikumstilbud.
- Vi har hatt det kjempeartig, men forstått at det er høyt nivå på norsk amatørrevy for tida. Og kanskje skjønt litt mer hva juryen vil ha. Nå er vi kjempeinspirert til å jobbe videre, og ser fram mot nye mål, sier Bekkevold.

Nummer 22

Der det første er å sette opp en ny «Bygdesnadder» i Nordbygda til høsten. Det blir den 22. i rekka. Mens de sjølsagt ser fram til 2015 og nytt NM i Revy på Høylandet.
For den vesle bygda i Nord-Trøndelag, der bor ca. 1.300 mennesker, har valgt å ta et friår mellom hver festival. Arrangementet er etter hvert blitt en megaevent, med ca. 10.000 revyelskere innom bygda i løpet av fem dager med tettpakka moro fra morgen til kveld. Der det til slutt kåres norgesmestere i ulike kategorier; beste sketsj, monolog, sceneopptreden, tekst og musikalske innslag. Finaleforestillingen ble i år ledet av det gjenforente radiosuksessparet Are og Odin. Som altså ikke kunne utrope noen vinnere fra Hedmark i år. Men neste gang …?
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke