23. aug
 
Personlige uttrykk i "Tett på Hamar"
Kanskje nervepirrende for noen, men konserten med bidragsytere av CD-en «Tett på Hamar» ble meget vellykket i går kveld.

Publisert: 16.des.2016 22:32
Oppdatert: 17.des.2016 22:33

– Det er så flott at amatører har mulighet til å vise seg fram på denne måten, sier initiativtaker og prosjektansvarlig Roy Arne Engebakken.

«Tett på Hamar» er et samarbeidsprosjekt mellom Hamar kommune og Kirkens Sosialtjeneste, som gir brukere av blant annet Hamartiltakene og Sagatun Brukerstyrt Senter mulighet til å gjøre plateinnspillinger av egenprodusert materiale.

gir mestringsfølelse

Det er sjette år på rad at Engebakken er med som produsent av en CD, inkludert den første jule-CD-en.

– Det er en seier for dem som er med. Platen er spilt inn på Studio 19, og de får en god opplevelse der, i hjemlig atmosfære. De får til noe som låter bra, og får en viktig opplevelse av mestring.

Publikummer Åsmund Molvik er enig. Han er her for andre gang, og skryter av musikerne.

– De fleste har skrevet låtene selv, klimpret hjemme, og så får de lov å spille låten inn på CD. Og det har blitt til et godt produkt, sier han.

Han synes at klubbscenen egner seg utmerket til dette formålet, og det ble hyggelig folksomt i går kveld, med cirka 75 tilhørere.

Sprikende uttrykk

Det ble framført mange forskjellige låter, med alt fra viser til rock og blues. Mye av materialet var selvkomponert, noe som kunne merkes. De fleste musikerne la nemlig mye av seg selv i musikken, slik at det ble virkelig tett på, og publikumet reagerte med raus applaus og oppmuntrende tilrop.

Nytt talent

Et av de nye talentene på CD-en er Wanja Hamre.

– Jeg tok det først ikke seriøst, da jeg ble spurt til å bli med til prosjektet, kunne liksom ikke tro at de ville ha med meg. Men det ble utrolig gøy og spennende å spille inn sangen i studio, forteller hun.

Wanja har selv skrevet teksten på sangen «Taking care of them all», med melodi av Daniel Marken.

– Det er en veldig personlig tekst, og det ble nervepirrende og litt skummelt å framføre den. Musikken hjelper meg, det er egenterapi. Jeg ønsker å dele dette med andre, for å gi dem også håp og mening, forteller hun.

Til sammen er det omtrent 40 personer involvert i prosjektet, inkludert produsenter og fotograf, Platen skal selges av brukere på Værestedet, på gaten, sammen med bladet =Innlandet. Halvparten av salgssum vil gå til selger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke