18. aug
 
Phatis skyter musikkvideo nummer to på Klevfos
I helgen jobber Hamar-rapperen Phatis med musikkvideoen for låten «På Månen», og det med god hjelp fra ungdommen.

Publisert: 01.feb.2015 07:59
Oppdatert: 01.feb.2015 08:03

Denne helgen spiller rapperen Patrick Olstad (bedre kjent som Phatis) inn musikkvideo på Klevfos industrimuseum på Ådalsbruk. Med seg har han dansegruppen Rubycrew, som befinner seg flere timer unna hjemstedet Mysen.

Nå har de bena plantet på et 127 år gammelt og slitt murgulv, men denne gjengen har helt andre planer enn å lese historieplakater. Lyskastere, skjermer og kameraer gir inntrykk av at det nå foregår en proff musikkvideoinnspillingen i Løtens gamle industribygg.

Slet psykisk, men ga aldri opp

- Jeg ville lage en musikkvideo med Patrick, og fikk etter hvert et tilbud av Østnorsk Filmsenter. Det gikk ut på å arrangere en workshop for unge filmarbeidere på veg inn i bransjen, sier regissør, fotoansvarlig og manager Øyvind M. Saugerud fra Hyenafilm AS.

Videre forteller han at dette var noe han så på som en spennende utfordring. Saugerud har jobbet med planleggingen av musikkvideoen, men låtenes tekst og innhold er det artisten selv som står for.

- «På månen» er et tilbakeblikk på livet mitt. I perioder har jeg slitt psykisk, og motivasjonen min kommer av å aldri gi opp, forklarer artist Patrick Olstad.

Han ser utover det gamle bedriftslokalet.

- Dette stedet formidler mye, folk har slitt og jobbet hardt her inne. Det er derfor jeg ønsker å spille inn låta akkurat her.

EP-slipp før sommeren

Hamarsingen kaller seg Phatis og har drevet med hiphop i mange år. Før jul lovet han at EP-platen «Lev» skulle komme ut i januar i år, men så skjedde det noe.

- Vi rakk det ikke, og nå vil jeg ikke love en fast dato. Det er så kjipt å si et eller annet, også går det skeis, sier han.

Han vrir seg på stolen og smiler lurt.

- Men det jeg kan si er at EP-en er klar før sommeren, så vet dere det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke