23. aug
Nyter sola: De aller fleste gjestene valgte å starte festkvelden med en øl i kveldsola.Begge Foto: Kristian Einang
 
Pils og prat i solveggen
Stemningen var god da Hamar ølfestival åpnet dørene til ølteltet i Strandgateparken for 12. gang.

Publisert: 04.jun.2015 22:28
Oppdatert: 04.jun.2015 23:14

Noen kommer til ølteltet for å smake, andre kommer for å skravle, men de aller fleste kommer nok for å gjøre begge deler, og med godværet på plass var det mange som lot seg friste til å ta en kald øl under første kveld av årets Hamar Ølfestival.

Tradisjon

Utenfor ølteltet sitter Nils Erik Bratlie, Frode Berntsen og Svein Jørgen Åkerland. Sola steker på festivalområdet, og trioen fra Hamar er på plass for å nyte en nytappet øl ute i kveldsola.

-Nå er vi sulteforet på sommersol, og da passet det veldig bra å ta turen ned hit i dag, smiler Berntsen.

De tre kameratene forteller at turen til ølfestivalen har blitt til en tradisjon i løpet av årene.

-Jeg tar turen hit hvert eneste år. Mye på grunn av det sosiale, men også for å smake på mye godt øl, sier Nils Erik Bratlie.

Kameratene som sitter rundt bordet nikker bekreftende.

-Det er alltid moro å få mulighet til å prøve nye slag, og her kan vi velge fra et veldig stort utvalg, sier Bratlie.

-Man har sine favoritter, men det er moro å prøve noe nytt. Kanskje finner jeg en ny favoritt i løpet av kvelden, sier Svein Jørgen Åkerland. På spørsmål om hva festivalen tilfører Hamar som festivalby er alle tre klare i sin sak.

-Dette er definitivt kultur, sier Frode Berntsen.

-I en festivalby som Hamar hører denne festivalen absolutt hjemme, fastslår Bratlie. De tre kompisene har dessuten et håp om at vi får se en Hamar-pils på menyen i løpet av årene som kommer.

– Et helt eget Hamar-øl er egentlig det eneste som mangler på denne festivalen. Det hadde virkelig vært noe, smiler Berntsen.

vorspiel

Gårsdagens åpning var kun starten på det som kommer til å bli en meget festlig helg i Strandgateparken.

Lørdag kveld fortsetter festen i parken med musikk på scenen og øl i glasset. Ramp Duo, Scneidelbrunnen Tiroler Hofkapelle og Kalle Føtters skal alle ut på scenen for å underholde i løpet av kvelden. I morgen avsluttes årets festival med Hamar Damekorps og Løten Storband på dagtid, før Postens Dramatiske Selskab og Explotion spiller opp til fest på kveldstid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke