23. aug
Lutefiskfestival: Jahn Otto Johansen (t.v.) kommer til lutefiskfestivalen i år også, her med festivalsjef Oddvar Hemsøe på Simenstad i fjor.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Plass til 1.000 gjester
Lutefiskakevitten er i produksjon, ølet skal tappes midt i oktober og etikettene er klare. Årets lutefiskfestival finner sted fra 2. til 5. november.

0
Publisert: 14.sep.2016 04:00
Oppdatert: 14.sep.2016 08:36

12 spisesteder er klare med nærmere 1.000 plasser for lutefiskelskerne. I fjor var det i underkant av 750 som deltok. I morgen starter påmeldingen til årets festival.

– Vi satser på å fylle det vi kan og håper på fulle hus, sier festivalsjef Oddvar Hemsøe. Nytt av året er at de også prøver å lage pakker for tilreisende.

Fjorårets festival gikk med drøyt 69.000 i overskudd. I 2014 var det underskudd på rundt 100.000, som ifølge Hemsøe for en stor del hang sammen med feilperiodisering i regnskapet.

550 kroner

På årets festival er prisen satt til 550 kroner. Det er en økning på 25 kroner fra i fjor, som ifølge Hemsøe henger sammen med økt råvarepris, pluss økte lønnskostnader på spisestedene.

– Avgiften på 550 kroner dekker to serveringer av lutefisk/hovedrett per person, uten drikke. I tillegg tilbys minimum to kulturinnslag. Avgiften fordeles slik at 450 kroner går til spisestedet, og 100 kroner til Lutefiskfestivalen AS. Det innebærer at Lutefiskfestivalen i år reduserer sin andel fra 125 til 100 kroner.

– I fjor var det noen gjester opplevde at det sviktet med underholdningen, sier Hemsøe. – For festivalen skal by på to innslag alle steder. I tillegg er det noen av stedene som fyller på med flere egne arrangement.

Artister

Frida Ånnevik er først ut av årets artister med konsert på Gregers allerede på torsdagen under festivalen. Fredagen spiller den kanadiske bluesgitaristen Josh Wynne Jones, og lørdag er turen kommer til Jan Eggum på Gregers.

spisesteder

I år er følgende spisesteder representert: Basarene, Café Valuta, Hamarstua, Stortorvet gjestgiveri, Schwenckes vinstue, Hos Hai, Simenstad gård, Bryhni Søndre i Romedal, Kilde gjestgiveri i Løten, Scandic Elgstua i Elverum og Tingnes spiseri på Nes, som er ny av året på lista.

Victoriahaven i Hamar serverer ikke lutefisk, men åpner i stedet for lutefisk og vinsmaking i Kunstbanken på lørdagen.

– Vi håper det kan treffe noen nye interesserte, sier Hemsøe, som også kan lokke med opplegg som rorbu på Gregers, samarbeid med Bondens marked, bokkveld og smaksprøver.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke